Vaka Sayısı 20 Kat Daha Fazla iddiaların Bakan Koca'dan Yanıt! Her Vaka Hasta Değildir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son günlerde gündeme gelen bazı iddialara, Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında yapmış olduğu konuşmasında yanıt verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son günlerde gündeme gelen bazı iddialara, Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında yapmış olduğu konuşmasında yanıt verdi. Bakan Koca özellikle Covid-19'lu hasta sayısının daha yüksek olduğuna ilişkin iddialara dair açıklamasında her vakanın hasta olmadığını söyledi.

Koronavirüs ile mücadele süreci tüm hızıyla devam ederken son gelişmelere ilişkin Sağlık Bakanı Fahretin Koca açıklamalarda bulundu.



Konuşmasında Türkiye geneli koronavirüs gündemini ve hastanalerde yaşanan son durumu açıklayan Bakan Koca ayrıca kendisine sorulan sorulara yanıt verdi. Bu kapsamda Bakan Koca'nın en dikkat çeken açıklamalarından birisi de vaka sayılarına dair oldu.



BAKAN KOCA'DAN VAKA SAYILARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca özellikle son günlerde dile getirilen gerçek vaka ve ölüm sayılarına değindi. Vaka sayılarının açıklanandan daha fazla olduğuna ilişkin iddiaları yanıtlayan Bakan Koca ayrıca ölüm sayılarında yaşanan belirsizliğin nedenini açıkladı.



"Her vaka hasta değildir. Çünkü testi pozitif çıktığı halde hiçbir semptom göstermeyenler var. Büyük çoğunluğu bunlar oluşturuyor. Filyasyon ekiplerimiz ağırlıkla bunları tespit ediyor. Bunların salgın açısından önemi bulaştırıcı yani taşıyıcı olmalarıdır. Tespit ve izole edilmezlerse salgının büyümesine yol açarlar. Söz konusu şartlar yerine getirildiği için bu gruptakilerin salgın açısından birinci derecede önemi yoktur, salgının rutini olmuştur."



Bakan Koca açıklamasının devamında ayrıca sempton gösteren kişinin taşıyıcı oldığını söyledi. Salgının ilerlemiş aylarında sayıca biriken, hastalar bunlar arasından çıkmaktadır ifadelerini kullanan Sağlık Bakanı Koca asıl dikkat edilmesi gerekenin hergün açıklanan yeni hasta sayısı olduğunu söyledi. Bakan Koca konuya dair sözlerini ise Durumun özeti şudur; test sonucu pozitif çıkanların her biri birer vakadır, diyerek tamamladı.



Emlak365.com


Gündem Haberleri