Vaka Sayısı 22 Bini Aştı, Kırmızı Alarm Verildi! 7 İlde Bazı Yerleşim Yerleri Karantina Altına Alındı

Koronavirüs vaka sayısı giderek artmaya devam ederken zorunlu karantina haberleri de peş peşe geldi.

Koronavirüs vaka sayısı giderek artmaya devam ederken zorunlu karantina haberleri de peş peşe geldi. Vaka sayısı artan illerde bazı yerleşim yerleri karantina altına alındı.

22 MART 2021 KORONA TABLOSU VE GÜNLÜK KORONAVİRÜS VAKA SAYISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan günlük vaka sayısı verilerine göre dün Türkiye genelinde 201 bin 215 koronavirüs testi yapılırken yapılan testlerden 22 bin 216 kişinin testi pozitif çıktı. Koronavirüs nedeni ile hayatını kaybedenlerin sayısı ise 117 kişi hayatını kaybetti.

Ağır hasta sayısı bin 644 olarak açıklanırken 19 bin 494 kişinin de koronavirüs tedavisi sona erdi.

VAKA SAYISI EN ÇOK AZALAN ve ARTAN İLLER HANGİLERİ?

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son verilere göre vaka sayıları en çok azalan iller Sinop, Gümüşhane, Mersin, Kırıkkale, Burdur, Hatay, Muş, Adana, Mardin ve Osmaniye olarak sıralandı.

Vaka sayısı en çok artan iller ise Kastamonu, Çankırı, Yalova, İstanbul, Erzincan, Çorum, Giresun, Kayseri, Çanakkale ve Elazığ olarak sıralandı.



BUGÜN KARANTİNA ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ NERELERİ?

Özellikle de vaka sayısının arttığı yerlerde karantina tedbirleri sıkılaştırılmaya devam ederken yine mutant virüs görülen il ve ilçelerde de karantina kararı ile bölgeler güvenlik altına alınıyor.

TRABZONDA KARANTİNA BÖLGELERİ ARTIYOR!

Türkiye'nin en çok vaka görülen bölgesi olan Karadeniz bölgesinin yüksek riskli illeri arasında yer alan Trabzon'da karantina tedbirleri sıkılaştırıldı. Konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu"Değerli hemşehrilerim, ilimiz genelinde 7 apartman, 2 pansiyon, 823 ev, 1 kurs ve 3 mahalle/cadde olmak üzere toplam 836 yerde karantina uygulanmaktadır" diyerek karantina uygulanan yerlerin sayısını 836 olarak duyurdu.

Bilecik'te ise İstanbul'dan gelen bir aile ve bu aile ile temaslı olan kişilerde koronavirüs tespit edilmesi üzerine Gölpazarı ilçesine bağlı olan Bostancılar Mahallesi karantina altına alındı. Mahalleye giriş çıkışlar kapatılırken yapılan test sonuçlarına göre karantina süresi belirleneceği ilan edildi.



Gümüşhane Valiliği ise yapmış olduğu açıklama ile Karaer Mahallesi Sebahattin Aytaç Sokağı'nda bulunan Artun Apartmanı'nda karantina kararı çıkarıldığını duyurdu.

Kastamonu İhsangazi ilçesine bağlı olan Obruk köyünde de 10 günlük karantina ilan edilirken Jandarma ekipleri tarafından köyün giriş ve çıkışları kapatıldı.

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Sameteli köyünde ise 14 günlük karantina kararı alındı. Adıyaman ilinde de farklı mahallelerde yer alan toplam 125 evde daha karantina uygulamasına geçildiği duyuruldu.

Gündem Haberleri