Vaka Sayısı İki Katına Çıktı! Maske Yasağı Geri Gelecek mi?

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son rakamlara göre vaka sayısında son 1 hafta içerisinde iki kattan fazla artış yaşandı. Uzmanlardan peş peşe uyarı gelirken akıllarda maske yasağı geri gelecek mi sorusu yer edindi.

Sağlık Bakanlığı 27 Haziran-3 Temmuz haftasına ilişkin Covid-19 verilerini açıkladı. 57 bin 113 kişinin testi pozitif çıktı, 25 kişi hayatını kaybetti. Tablonun açıklanması ile vaka sayılarında son 1 haftada iki katı artış dikkat çekti. Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, vaka sayılarının artma nedenini toplu taşımada maske zorunluluğunun kaldırılmasına bağladı.

VAKALAR DAHA DA ARTACAK

Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, mayıs ayında 7 bin olan vaka sayısının 57 bine çıktığını hatırlatarak "Buna göre ülkemizde yüzde 750'den fazla bir artış var. Bu beklenen bir durumdu çünkü toplu taşıma araçlarında maskelerin kullanılmaması, bulaşmayı çok fazla artırdı. Bayram tatilinde insan hareketliliği artacak ve çok fazla sayıda insan toplu taşıma araçlarını kullanacak. Maske takılmamaya devam edilirse bu vakalar çok daha fazla artacak." açıklamasında bulundu.

Yeterince test yapılmadığına değinen Kurugöl, test yapılmadığı halde vaka sayısının 57 bin olduğunu, test yapılsa bu rakamın 10 kat artabileceğini, vaka sayıları düşünce herkesin gevşemeye başladığını, insanların kuralları boşladığını belirtti. Covid aşılarının 20 milyondan fazla hayat kurtardığına da değinen Kurugöl, aşıların çok başarılı olduğunu, aşıların hastaneye yatışları ciddi oranda önlediğini fakat bulaşmayı yeteri kadar önlemediğini söyledi ve bulaşmayı önleyecek yeni aşılar olduğunu, ABD'den kullanım izni çıktığını açıkladı.

Gündem Haberleri