Vaka Sayısı Yeniden Yükseldi, 6 İlimizde Koronavirüs ve Mutasyonlu Virüs Nedeniyle Zorunlu Karantina Kararı Çıktı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından dün açıklanan günlük koronavirüs tablosu ile Şubat ayı yeni vaka sayısı için yükselişle başladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından dün açıklanan günlük koronavirüs tablosu ile Şubat ayı yeni vaka sayısı için yükselişle başladı. Özellikle de mutasyonlu virüs hızlı yayılım riski nedeni ile yakından takip edilirken aralarında Kars, Adıyaman, Balıkesir, Hatay, Kütahya ve Van'ın da aralarında olduğu 6 ilde bazı yerleşim yerleri zorunlu karantina altına alındı.

Türkiye'de koronavirüs salgını ile mücadale tüm hızı ile sürerken ne yazık ki mutasyonlu virüs vakaları da sıklaşmaya başladı. İlk olarak İngiltere'de görülen ve buradan dünyaya yayılmaya başlanan Covid 19 virüsünün çok daha hızlı yayılım gösteren bir türü olan mutant virüs nedeni ile karantina haberleri gelmeye devam ediyor.



Hem koronavirüs vaka sayılarının çok daha hızlı artış gösterdiği hem de mutant virüs riski taşıyan 6 ilimizdeki bazı yerleşim yerleri karantina altına alındı. Uzun süredir düşüş eğiliminde olan koronavirüs vaka sayısı ise ne yazık ki Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son günlük koronavirüs tablosu ile Şubat ayına yükseliş ile başlangıç yaptı.



Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından verilen ortak yetki ile il ve ilçelerde kurulan Hıfzısıhha Kurulları günlük vaka sayısı ve koronavirüs seyrine göre belirlenmek üzere bölgesel sokağa çıkma yasağı ile karantina kararı alma yetkisine sahip bulunuyor.



KARST'TA DURAKLI KÖYÜ KARANTİNA ALTINA ALINDI!



Kars Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklaması ile sosyal izolasyonun sağlanması, büyük bir hızla yayılan koronavirüs salgının önlenmesi ve köyde yaşayan vatandaşların can güvenliklerinin sağlanabilmesi için Akyaka ilçesine bağlı olan Duraklı köyü karantina altına alındı. Yeni tip koronavirüs Covid 19 vakaları nedeni ile köye giriş çıkışlar Jandarma ekipleri tarafından kapatılırken köy içerisinde de karantina süresi boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Salgının bu şekilde yayılması ve tanı konulan kişilerin köyde yaşayan diğer vatandaşlarla temas edilmesinin önüne geçilmiş olacak.



HATAY ALTINÖZÜ İLÇESİNDE ZORUNLU KARANTİNA KARARI!



Hatay Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada Hatay'a bağlı olan Altınözü ilçesinde yer alan bazı yerleşim yerlerinin zorunlu karantina kapsamına alındığı açıklandı. Kaymakamlık tarafından yapılan yazılı resmi açıklama ile Hatay Altınözü ilçesi Ziyaret Mahallesi Ziyaret Sokak'ta ikamet eden bazı vatandaşların Covid 19 testlerinin pozitif çıktığı, bu nedenle virüsün yayılımını engellemek adına 6 evin karantina altına alındığı açıklandı.



ADIYAMAN'DA BUGÜN KARANTİNAYA ALINAN YERLER, MAHALLELER, EVLER HANGİLERİ?



Son dönemde sık sık karantina kararları ile gündeme gelen Adıyaman'da ne yazık ki vaka sayısında yaşanan artışın hız kesmemesi üzerine yeni karantina haberleri gelmeye devam ediyor. Farklı mahallelerde yer alan 72 ev için Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan toplantı sonrasında zorunlu karantina kararı çıktı.





KÜTAHYA KARANTİNA KARARI SON DAKİKA AÇIKLAMASI İLE DUYURULAN YERLER!



Kütahya Hisarcık Kaymakamlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması ile "İlçemize bağlı Dereköy'de Kovid-19 pozitif vakalardaki artış nedeniyle bireysel izolasyonun yeterli olamayacağı, alınan tedbirlerin bulaşın yayılım hızının düşürülmesine olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla 9 gün süreyle karantina uygulaması başlatılmasına karar verilmiştir" denilerek Dereköy'de 9 günlük karantina başlatıldı.



Köye giriş ve çıkışlar yola toprak dökülerek engellendi.



BALIKESİR KARANTİNAYA ALINAN KÖYLER SON DAKİKA!



Balıkesir ilinde ise son dönemde artan yeni virüs vaka sayısı nedeni ile Havran'ın kırsal Tepeoba ve Gönen'in Gaybular mahallelerinde 9 Şubat 2021 tarihine kadar karantina kararı ilan edildi. Köye giriş çıkışlar Jandarma ekipleri tarafından yasaklandı.



VAN'IN EDREMİT İLÇESİNDE MUTANT VİRÜS KARANTİNA KARARI ÇIKTI!



Son dakika gelişmesi ile yurt dışından gelen bir kişide mutasyonlu virüs şüphesi ile karantina kararı çıktı. Sırbistan'da çalışan ve ülkeye dönüş yapan kişinin ve 5 kişilik ailesinin virüs kaptığı, bu nedenle tüm binanın karantina altına alındıı açıklandı.



Emlak365.com

Gündem Haberleri