Vali Yeni Tedbiri Açıkladı! Sosyal Medyada Maskesiz Görüntü Paylaşana Ceza Yazılacak!

Koronavirüs vaka sayılarının artmasıyla beraber iller bazında farklı tedbirler alınmaya devam ediliyor. Bu tedbirler arasında en ilgi çekici olanını Kırklareli Valisi Osman Bilgin açıkladı.

Koronavirüs ile mücadelede yerinde karar dönemine geçiş yapılarak il bazında karar alma sistemi getirilmişti. Bu kapsamda her il kendi kararını alarak özel tedbirlerle salgına karşı mücadele veriyor. Bu kapsamda zaman zaman ilgi çekici farklı tedbir kararlarının alındığı da gündeme geliyor. Bunlardan birisini de Kırklareli Valisi Osman Bilgin açıkladı.

VAKA SAYILARI 4-5 KAT ARTTI

Kırklareli'nin koronavirüs ile mücadelesindeki son bilgileri paylaşan Vali Osman Bilgin, “Vaka sayılarımız bir ay öncesine göre 4-5 kat yükseldi. Herkesin tedbirlere en üst seviyede uyması gerekiyor. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmek zorundayız. Koronavirüsü alt edebilmemiz için topyekun bir mücadele verilmeli.” dedi.

Tedbirlere sarılmanın vaka sayılarını etkilediğini söyleyen Osman Bilgin, “Koronavirüs artık bizim hayatımızın bir gerçeği haline geldi. Bundan dolayı ne icap ediyorsa yapmak zorundayız. Vatandaşlarımız ev ve komşu ziyaretlerine ara vermelidirler. Bana bir şey olmaz anlayışı çok sakat bir düşüncedir. Bunun yanlış olduğunu son bir yıl içerisinde defalarca acı bir şekilde tecrübe ettik.” ifadelerini kullandı.

TEDBİR ALMAZSAK VAKA SAYILARI YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK

Mutasyonlu virüsün de vaka sayılarını etkilediğini söyleyen Vali Osman Bilgin, “Şu anda üçüncü dalgayı yaşamamızın sebeplerinden birisi de mutasyonlu virüstür. Ancak bizim de ona göre hareket etmemiz gerekir. Boşladığımız veya bir anlık tedbirsiz davrandığımız durumda kötü sonuçlarla karşılaşabiliriz. Biz tedbir almadıkça bu vaka sayıları artacak. İlimizde kafelerin, lokantaların ve restoranların kapanmasını istemiyorum. Eminim ki bunu vatandaşlarımız da istemiyor. Onun için her bir vatandaşımız üzerine düşen görevi önce kendi sağlığı, sonra sevdiklerinin sağlığı için yerine getirmelidir.” açıklamasını yaptı.

SOSYAL MEDYA GÖRÜNTÜLERİNE CEZA YAZILACAK

Alınan yeni tedbiri de açıklayan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, “Yeni bir tedbiri bugünden itibaren devreye sokuyoruz. Artık ilimizde vatandaşlarımızın sosyal medya hesaplarında maskesiz ve sosyal mesafeyi ihlal eden görüntüleri için işlem yapacağız. Son dönemlerde bazı kamu kurum ve kuruluşlarında, siyasi partilerin il temsilciliklerinde ve sivil toplum örgütlerinde maske takmadan ziyaretler yapıldığını görüyoruz. Artık sosyal medya merciilerinde bu kurallara uymayanlar tespit edilecek. Öncelikle bizlerin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin, belediyelerin, sivil toplum örgütlerinin, siyasi parti temsilcilerinin bu konuda örnek olması gerekmektedir. Maske takmadan veya sosyal mesafeye uymadan görüntülerini paylaşanlar cezai işlemle karşı karşıya kalacaklar.” şeklinde konuştu.

Emlak365.com

Gündem Haberleri