Valilik saat vererek uyardı! Aşırı sıcaklara karşı dikkat

Bugün İstanbul Valiliği tarafından yapılan son dakika uyarısı ile birlikte aşırı sıcaklara karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

Artan hava sıcaklıklarının ardından İstanbul Valiliği tarafından vatandaşlara son dakika uyarı yapıldı. Yapılan uyarılar çerçevesinde İstanbul'da yaşayan vatandaşların aşırı sıcakların ardından güneş çarpmasına karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

VALİLİK SON DAKİKA UYARDI!

İstanbullu vatandaşlar için bugün yapılan son uyarı ile birlikte vatandaşların aşırı sıcaklara karşı dikkat etmesi gerektiği şu şekilde açıklandı;

"Yarından itibaren bölgemizin sıcak hava dalgasının etkisine girmesi, hafta ortasından itibaren ise sıcaklıkların mevsim normallerinin 5-10 derece üzerine çıkması bekleniyor."

GÜNEŞ ÇARPMASINA DİKKAT!

Valiliğin resmi internet adresinden gerçekleştirilen duyuruda güneş çarpmasına karşı şu şekilde uyarıldı;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre;

11 Temmuz 2023 Salı günü Trakya’dan başlayarak bölgemizin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hafta ortasından itibaren sıcaklıkların bölgemiz genelinde mevsim normallerinin 5-10 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde ilimizde beklenen sıcaklık (°C);

İstanbul : 32-36

Sıcak hava dalgası nedeniyle, bölgemizde yaşayan kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Gündem Haberleri