Van'da deprem! AFAD ve Kandilli deprem açıklamaları!

AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından açıklamalar yapılarak Van'da deprem olduğu bildirildi. Van'da gerçekleşen sarsıntı ile alakalı olarak yeni bilgiler belli oldu.

Türkiye deprem gerçeği ile yaşamaya devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin yaraları kapatılmaya çalışılırken yeni sarsıntılara dair haberler gelmeye devam ediyor. Türkiye'de daha önce deprem felaketini yaşamış kentlerden birisi olan Van'da bu sabah yeni bir deprem meydana geldi. Deprem ile alakalı olarak gelişmeleri AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü kamuoyu ile paylaştılar. 

VAN'DA YENİ DEPREM!

AFAD deprem Dairesi tarafından kamuoyuna verilen bilgilere göre gerçekleşen son deprem Van'ın Çaldıran ilçesinde meydana geldi. AFAD'ın yetkili birimi tarafından sistemde ölçüden deprem büyüklüğünün ise 4.0 olduğu ilan edildi. Bunun yanında depremin 7 km derinlikte olduğu bildirilirken bu sarsıntını sabah saat 07:07'de olduğu belirtildi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından da depreme dair açıklamalar yapıldı. Buna göre Kandilli de tıpkı AFAD gibi depremin büyüklüğünü 4.0 olarak açıklayarak AFAD'ı teyit etti. Zaman zaman bu iki kurum farklı açıklamalar yapsalar da bu sefer aynı bilgileri kamuoyuna duyurdular.

CAN VE MAL KAYBI YOK!

Van'da meydana gelen depremin ardından deprem sonrasına dair bilgiler de kamuoyu ile paylaşıldı. AFAD bir açıklama yaparak bölgede vatandaşlardan olumsuz bir ihbar alınmadığını belirtti. Sarsıntının şiddetinin yüksek olmamasından dolayı herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmasına ihtimal verilmiyor. 

DEPREM RİSKİ VAR!

Bölgesin deprem bölgesi olduğu ve tarihsel süreçte şiddetli depreme maruz kaldığı biliniyor. Özellikle Türkiye ile İran sınırında son dönemlerde deprem hareketliliği gözlemleniyor. Van'da gerçekleşen sarsıntının bu açıdan da önemi bulunuyor. Gözler deprem uzmanlarının yapacakları değerlendirmeye çevrildi. 

Gündem Haberleri