Van'da Deprem AFAD'dan Son Dakika duyurusu birçok ilde hissedildi

AFAD Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında Van'da sabah saatlerinde bir deprem medyana geldi. Bölgeden elde edilen ilk bilgilere göre depremin merkez üssü Tuşba İlçesi.

Sabah saatlerinde Van'dan deprem haberi geldi. AFAB Başkanlığı'nın sosyal medya hesabı ile resmi sitesinden yapılan basın açıklamasında depreme dair ilk detaylar kamuoyu ile paylaşıldı. Merkez Üssü Van Tuşba olan depremin bölgede diğer kentlerde de hissedildiği öğrenildi.

SON DAKİKA VAN'DA DEPREM

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın resmi sitesinde yer alan son depremler bölümünde bildirilen ve sabah saat 09.12 sularında meydana gelen depremin şiddeti 4.4 olarak açıklandı. Depreme ilişkin AFAD'ın resmi sosyal medya hesabından kısa bir açıklamada bulunuldu.

AFAD Twitter sayfasından ilan edilen açıklamada depremin yerin yaklaşık 6.95 km derinliğinde meydana geldiği açıklandı.

Kısa süre önce olan depreme dair İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın açıklamasında "Van'ın Tuşba ilçesinde saat 09.02'de 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadeleri yer aldı.

ÇEVRE KENTLERDEN DE HİSSEDİLDİ

Depremin bölgede bulunan diğer kentlerden de hissedildiği öğrenildi. Van Merkez dışında Tuşba ilçesine yakın diğer iller ve ilçelerde yaşayan vatandaşlar depremi hissettiler. Depreme dair can veya mal kaybı olup olmadığına ilişkin henüz açıklama gelmedi.

Sabah saatlerinde ilan edildi! 3 şehre daha TOKİ'den ev müjdesi kiradan çok ucuz

Gündem Haberleri