Vatandaşlara son dakika duyuruldu! İki ilde denize girmek yasaklandı

Yaz aylarında denize girmek isteyen vatandaşlar için iki ilde denize girmenin yasaklandığı açıklandı.

Yaz ayının gelmesi ile birlikte serinlemek isteyen kişiler kendini deniz sularına atmaya başladı. Fakat bazı illerde dalga boylarının yükselmesi ile birlikte denize girmek vatandaşlar açısından tehlikeli bir hal almaya başladı. Denizin dalgalar nedeni ile tehlikeli bir hal almasının ardından ise geçtiğimiz senelerde yaşandığı gibi boğulma vakalarının meydana gelmemesi için bazı illerde denize girmenin yasaklandığı öğrenildi.

İKİ İLDE DENİZE GİRMEK YASAKLANDI!

Yapılan açıklamalara göre Sakarya ve Kocaeli illerinde denize girmenin yasaklandığı ifade edildi. Meteoroloji tarafından bugün yapılan açıklamalarda Karadeniz bölgesinde kuvvetli rüzgar ve yağışın beklendiği ifade edilmişti. Olumsuz hava şartlarının etkisini göstermeye başlaması ile birlikte de sahillerde yüksek dalgalar meydana gelmeye başladı.

Sakarya'da Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamalarda Karasu, Kaynarca ve Kocaali'de denize girmenin yasaklandığı ifade edildi. Bununla birlikte Kocaeli ilinde ise Kandıra ilçesinde tüm sahillerde boğulma tehlikesi bulunduğu için denize girme yasağının uygulandığı öğrenildi. İki ilde de cankurtaranlar denizde bulunan vatandaşların denizden çıkıp uzaklaşması için uyarılarda bulundu.

Gündem Haberleri