Vefat eden Merkez Bankası PPK Üyesi Yusuf Tuna kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir, neden öldü?

Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu (PPK) Üyesi Prof. Dr. Yusuf Tuna’nın hayatını kaybettiği açıklandı. Peki Yusuf Tuna kimdir, neden öldü, hastalığı neydi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bugün bir son dakika açıklaması yayınlayarak bir duyuru yaptı. Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu (PPK) Üyesi Prof. Dr. Yusuf Tuna’nın vefat ettiği Merkez Bankası tarafından açıklandı. Peki Yusuf Tuna kimdir, neden vefat etti, hastalığı nedir, kaç yaşındaydı, cenazesi ne zaman?

NEDEN ÖLDÜ, HASTALIĞI NEYDİ?

Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu (PPK) Üyesi Prof. Dr. Yusuf Tuna’nın neden vefat ettiği ile alakalı olarak henüz bir açıklama yapılmadı. Bu vefatın nedeni oldukça merak edilirken ölüm sebebi açıklanmadı. Konuya dair bir açıklama yapılmazsa Yusuf Tuna’nın bazı hastalıkları nedeniyle dönem dönem tedavi gördüğü biliniyordu.

YUSUF TUNA KİMDİR?

1959 yılında Trabzon’da doğmuştur. 1981 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Mali Bilimler ve Muhasebe Yüksek Okulu Ekonomi – Maliye Bölümü’nden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora programlarını tamamlamıştır. 1997 yılında yine İstanbul Üniversitesi’nde akademik çalışmalar yaparken profesör olmuştur.

1977 yılında çalışma hayatına giren Yusuf Tuna Türkiye Zirai Donatım Kurumu Ankara Bölge Müdürlüğü’nde çalışmaya başlamıştır. 1980 ile 1982 yılları arasında Tarım ve Orman Bakanlığı’nda görev yapmıştır. 1982 yılında ise İstanbul Üniversitesi’ne araştırma görevlisi olarak girmiştir. Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetim Belgesi’ne de sahip olan Yusuf Tuna 2003 ile 2004 yıllarında TMSF Yönetim kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. 2003 ile 2009 arasında ise Yusuf Tuna BDDK Kurul Üyesi olarak görev almıştır.

Prof. Dr. Yusuf Tuna Ekim 2021’den itibaren Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu (PPK) Üyesi olarak görev yapmaktaydı.

Gündem Haberleri