Vefatı tüm Türkiye'yi yasa boğdu! Cüneyt Arkın'ın vasiyeti ortaya çıktı!

Türk sinemasının efsane ismi, usta oyuncu Cüneyt Arkın hayatını kaybetti. Arkın'ın vefatından sonra yıllar önce açıkladığı vasiyeti ortaya çıktı.

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Cüneyt Arkın, 85 yaşında hayatını kaybetti. Ölümü ile sanat camiasını yasa boğan usta isim, sabah saatlerinde kalbinin durması nedeniyle hastaneye kaldırıldı ancak doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Sosyal medyada Arkın'ın vefatıyla ilgili yüzbinlerce paylaşım yapılırken, Cüneyt Arkın'ın yıllar önce açıkladığı vasiyeti ortaya çıktı.

Cüneyt Arkın'ın vasiyeti yürek sızlattı!

85 yaşında hayata gözlerini yuman usta oyuncunun 2010 yılında vasiyetini açıkladığı öğrenildi. Cüneyt Arkın,

" Biz paranın da şöhretin de kıymetini bilmedik. Bir dükkan bir şey yapmadık. Bilmiyorum çok uzun yaşarsam sefalet içinde kalabilirim, ölebilirim. Ya çalışacaksın ya bir yerden para gelecek. Yalnız benim bir huyum vardır babamdan kalma, ' 3 kuruş kazanırsan bir kuruşunu biriktireceksin ' derdi. Biriktirdim ancak bir yatırım yapmadım. İyi ki biriktirmişim. Levent'te oturduğum eve güveniyordum. Onu sattığım zaman karı koca başımızı sokacağımız bir ufak yerimiz olabilirdi. Kalan parayla da yaşardık. Sit alanı ilan etmişler orayı. Yani benim evim 5 liraysa 1 liraya satamıyorsun. " ifadelerini kullanmıştı.

Atının yanına gömülmeyi vasiyet etmiş...

Oynadığı filmlerde sıkı dost olduğu atlara düşkünlüğü ile tanınan Cüneyt Arkın, en büyük vasiyetini açıklamıştı. Vefat eden atı Hasret'in yanına gömülmek istediğini söyleyen Arkın, daha sonra yanlış anlaşılmasından tedirginlik duyduğu için anne ve babasının yanına gömülmek istediğini söylemişti.

Öte yandan Cüneyt Arkın, kalbinin durması nedeniyle hastaneye kaldırılmıuş ve kaldırıldığı hastanede tüm yeniden canlandırma müdahalelerine rağmen hayatını kaybetmişti.

Cüneyt Arkın'ın vefatı ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere birçok siyasi ve sanat camiasından başsağlığı mesajları yayınlandı.

Gündem Haberleri