Vekaletname sorgulama nereden yapılır?

Aşağıda yer alan yazı içerisinde vekaletname sorgulamanın nereden yapıldığı, e devlet üzerinden vekaletname sorgulamanın nasıl olacağı gibi konular yer almaktadır. Bu konuları inceleyerek vekaletname sorgusu yapabilirsiniz.

Vekaletname sorgulamanın yapıldığı yer dendiğinde akla ilk olarak noter gelmektedir. Vekaletname sorgulama da dahil olmak üzere pek çok işlem bu kurumda yapılabilmektedir. Vekalet eden kişi ile yakın olan bireyler bir avukat sayesinde noter huzuruna çıkarak belgeleri ortaya koyabilmektedir. Vekalet üzerinden zaman geçtiğinde ve kişinin vekaleti hazırlamaması durumunda sistemden sorgulama yapılabilmektedir.

Sorgulama noter görevlileri tarafından bizzat yapılmaktadır. Sorgulama sonucunda kişilerin üzerine vekalet olup olmadığı saptanmakta ve ona uygun işlem yapılmaktadır. Notere gitmeden de vekalet sorgulaması yapılabilmektedir. Bu sorgulama için e devletten yararlanılabilmektedir.

Vekalet sorgusu son derece önemli bir konudur. Bunun nedeni çok önceden alınan bir vekaletin bazı sorunlara neden olabileceğidir. Kişiler eğer vekalet veriyor iseler bu vekaletin süresini detaylı olarak araştırmalıdır.

E Devlette Vekalet İçin Üyelik Açma

E devletten vekalet sorgusu için üyelik aşmak son derece basittir. Üyelik için izlenecek yollar aşağıda yer almaktadır:

  • İlk aşamada bireylerin bizzat bir PTT şubesine gitmesi ve e devlet için şifre talebinde bulunması gerekmektedir.
  • Gelen şifreler ile T.C kimlik bilgisi de kullanılarak sistem açılmalıdır.
  • Ana sayfadan vekalet ile ilgili bilgiler bulunmalı ve sorgu tamamlanmalıdır.

E Devlet Üzerinden Vekaletname Sorgulama

E devlet vekaletname sorgusu yapılır iken sistemin ana sayfasından yararlanılabilmektedir. Vekaletname sorgulama işlemi e devlet dışında bir sistemde daha yapılabilmektedir. Bu sistem EKAP kısaltması ile de bilinen Elektronik Kamu Alım Platformu’dur. Vekalet sorgusunu bu iki sistemden de yapamayan kişilerin en yakın notere gitmesi önerilmektedir.

Online Olarak Vekalet Sorgusu

Uzaktan vekalet sorgulama işlemi için devletin oluşturduğu site kullanılabilmektedir. Vekaletname sorgulama öğrenci belgesi çıkarma ve daha pek çok verinin yer aldığı e devlet son derece kullanışlıdır. Vekalet sorgusu için e devletin ana sayfasında yer alan arama butonundan yardım alabilirsiniz. Ardından karşınıza çıkan ekranda vermiş olunan vekaletnameler kısmına girmelisiniz.

Gündem Haberleri