Vergi, Harç Ödemesi Yapacaklar Dikkat Vergi Daireleri Akşam Açık Olacak

Ayın son işlem günü olması dolayısıyla yaşanabilecek yoğunluk nedeniyle Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi dairelerinin akşam saat 19.

Ayın son işlem günü olması dolayısıyla yaşanabilecek yoğunluk nedeniyle Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi dairelerinin akşam saat 19.00'a kadar açık olacağını belirtti.

2020 yılı Ocak ayının son işlem gününün gelmesiyle çok sayıda ödeme için süreç sona erecek.



Vergi, harç, ceza ve bunun gibi diğer ödemelerini gün içerisinde yapması gereken vatandaşlar vergi dairelerinde ödemelerini normal saatlerinin dışında da yapabilecekler.



GİB'DEN VERGİ DAİRESİ AÇIKLAMASI



Gelir İdaresi Başkanlığı'nın web sayfasından yayımlanan duyuruda vatandaşların 31 Ocak günü işlemlerini normal mesai saatlerinin dışında da yapabilecekleri belirtildi. Bu kapsamda herhangi bir ödeme yada gün içerisinde tamamlanması gereken tüm işler için vergi daireleri saat 19.00'a kadar hizmet verecek.



Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuru metni detayları şu şekilde;



"Bilindiği gibi, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırılan borçların onsekizinci, 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yapılandırılan borçların onaltıncı, 7143 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yapılandırılan borçların dokuzuncu ve 2020 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi birinci taksitinin ödeme süreleri 31 Ocak 2020 Cuma günü sona ermektedir."



Son gün yaşanabilecek yopunluk nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması ve sıkışıklığın önlenmesi amacıyla tüm vergi daireleri 31 Ocak 2020 saat 19.00'a kadar açık olacak.



Emlak365.com


Gündem Haberleri