WhatsApp'dan gelen bu mesajı sakın açmayın! Binlerce lira dolandırılabilirsiniz

WhatsApp'da dolandırıcılık oyununa dikkat! Telefona gelen bir mesajla bilgiler çalınıyor, hesaplar ele geçiriliyor. WhatsApp durumu doğrulayarak kullanıcıları uyardı.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan WhatsApp, kullanıcılarını yeni dolandırıcılık yöntemine karşı uyardı. Son dönemde sayısı artan dolandırıcılık yöntemlerinin arasında en kolay erişilebilen WhatsApp da eklendi. Uygulama, kullanıcıların güvenliğine ve gizliliğine karşı üst düzey önlemler alırken, bazı güvenlik açıkları nedeniyle kullanıcıların bilgileri çalınabiliyor ve dolandırılabiliyorlar.

Son dönemde ortaya çıkan yeni yöntem ile WhatsApp üzerinden bir mesaj gönderen dolandırıcılar, mesaja tıklayan kullanıcıların bilgilerine anında ulaşabiliyor ve saniyeler içerisinde telefona bağlı banka hesaplarını boşaltabiliyorlar.

WhatsApp'da bu mesaj gelirse sakın açmayın!

En çok indirilme sayısına sahip olan WhatsApp, son derece tehlikeli bir güvenlik sorunuyla karşı karşıya kaldı. Yeni bir düzenbazlık sistemi kuran dolandırıcılar, WhatsApp kullanan kişileri ikna etmenin fark bir yolunu keşfederek, yolladıkları mesajlar ve mesaj içerikleriyle tehlikeli linkleri servis ediyorlar.

Dolandırıcılar yolladıkları dikkat çekici mesajlar ile tehdit içeren linklere tıklanmasını sağlıyor. Özellikle bu mesajların içerisinde vatandaşların dikkatini çekecek değişik mesaj içerikleri bulunuyor. Bu linkler kimi zaman herhangi bir markanın indirimi ya da 'hediye çeki kazandınız' vs. içerikli olabiliyor.

Dolandırıcıların yöntemi şu şekilde işliyor. Gönderdikleri mesajı, cep telefonunuzda bir arkadaşınızdan ya da tanıdığınızdan gelmiş gibi görüyorsunuz. Hırsızlık amacıyla gönderilen mesajların başlığında genellikle ' look what i found ' yani ' ne bulduğuma bak ' gibi bir cümle yer alıyor. Telefonunuza bu türde bir mesaj gelirse, karşınızdaki kişinin bir dolandırıcı olduğundan emin olabilirsiniz. Çünkü, WhatsApp bu sözleri içere mesajların dolandırıcılık içerikli olduğunu onaylayarak kullanıcılarına duyurdu.

WhatsApp kullanıcılarının bu noktada oldukça dikkatli olması gerekiyor. Yukarıda belirtilen içerikte bir mesaj alındığında altında bulunan linkin kesinlikle tıklanmaması, mesajın derhal silinmesi gerekiyor. Aksi takdirde istenmeyen dolandırıcılık olayları ile karşılaşılması söz konusu olabilecek.

Emlak365.com

Gündem Haberleri