WhatsApp'ta Bir İlk! Sesli Durum Özelliği Geliyor

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp bir ilke imza atmak için test çalışmalarına başladı. WhatsApp durum için sesli durum özelliğini test etmeye başladı.

WhatsApp her geçen gün kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmak için yeni güncellemeler ve özellikler üzerinde çalışıyor. Son olarak mesajlara emoji ile tepki verme özelliği geldi ve bu emojilerin de genişletileceği duyuruldu. Mevcut durumda 6 emoji ile yanıt verilebiliyorken güncelleme ile istenilen emoji seçilebilecek. WABetaInfo'dan sızdırılan bilgilere göre yeni bir özellik daha test ediliyor. Sesli durumlar için çalışmalar başladı.

SESLİ DURUM GÜNCELLEMELERİ TEST EDİLİYOR

ShiftDele haberine göre, Google Play Beta Programı kapsamında kullanılan sürümde, WhatsApp üzerinde sık sık kullanılan durum güncellemeleri ile ilgili bir yenilik keşfedildi. Buna göre, durumlara sesli not ekleme özelliği için test çalışmaları başlatıldı. WABetaInfo tarafından konuya ilişkin sızdırılan ekran görüntüsünde, durum sekmesinin alt kısmında mikrofon butonu olduğu dikkat çekiyor.

Durum paylaşma özelliğine eklenmesi planlanan sesli notların sadece durum gizlilik ayarlarından seçilecek kişiler ile paylaşılacağı, sesli durumların da resim ve videolarda olduğu gibi uçtan uca şifreleme yöntemi ile korunacağı biliniyor.

YENİ ÖZELLİK NE ZAMAN KULLANILACAK?

Sesli durumlar henüz geliştirme ve test aşamasında olduğu için kullanıcılara ne zaman sunulacağı net olarak bilinmiyor. Özelliğin şimdilik sadece Andorid uygulamasını kapsadığı biliniyor. Bir diğer özellik olan emoji ile mesajlara tepki verme özelliğinin de kapsamı genişletilecek. Daha önce 6 emoji ile sınırlı olan tepki verme özelliğine tüm emojilerin eklenmesi bekleniyor. + butonu ile istenilen emoji seçilebilecek.

Gündem Haberleri