Xiaomi POCO M3’ün Öne Çıkan Özellikleri Tanıtıldı

Çinli teknoloji devi Xiaomi’nin akıllı telefon markası POCO Global, yeni giriş seviyesi modeli POCO M3’ün lansmanını gerçekleştirdi.

Çinli teknoloji devi Xiaomi’nin akıllı telefon markası POCO Global, yeni giriş seviyesi modeli POCO M3’ün lansmanını gerçekleştirdi.

M Serisinin başlangıcı olan POCO M3, 48 MP üçlü kamera kurulumu, 6000 mAh kapasiteli pil, FHD+ ekran ve Qualcomm Snapdragon 662 çipsetine sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Sınıfının en büyük pil kapasitesini sunan Xiaomi’nin markası POCO M3, 6000 mAh ile bu sınıfta lider konumunda yer alıyor. Yoğun olmayan bir kullanımda 5 gün, ortalama kullanımda ise 3 güne yaklaşan şarj süresi sunuyor. Yoğun kullanım altında ise pilin full şarjdan tamamen boşalması yaklaşık 1.5 gün sürüyor.



Darbelere Karşı Dayanıklı Ekran



Yüksek sıcaklıklara karşı dayanıklı şekilde tasarlanan POCO M3, yaklaşık 2.5 yıllık bir kullanımda pil ömründe kayda değer bir bozulma olmadan kullanım sunacak şekilde tasarlandı. MIUI ultra pil tasarrufu modu ile zenginleştirilen telefonda, tersine şarj desteği ve 18W hızlı şarj özellikleri bulunuyor. POCO M3 satın aldığınızda kutu içinden 22.5 W’lık bir şarj aleti çıkıyor.





POCO M3 modelinde uçtan uca görüntüleme deneyimi için 1.500:1 kontrast oranı ve 19:5:9 en boy oranı ile 2340x1080 yüksek çözünürlüklü 6.53 inç FHD+ Dot Drop ekran bulunuyor. Düşme ve çizilmelere karşı Corning Gorilla Glass 3 ön ekrana sahip olan bu akıllı telefonun yan tarafından konumlanmış parmak izi sensörü bulunuyor.



3’lü Kamerasıyla Etkileyici Kareler



2 MP makro kamera, 2 MP derinlik sensörü ve 48 MP ana kameradan oluşan üçlü kamera kurulumuna sahip olan POCO M3’ün ön yüzündeki selfie kamerası ise 8 MP kalitesinde. Qualcomm Snapdragon 662 işlemci ile birlikte gelen POCO M3, Qualcomm Adreno 610 GPU ile oyun ve video deneyiminin dışında yarı boyutta yüksek kaliteli fotoğraf saklama imkanı da sağlıyor.



200 gramdan daha hafif yapıda olan POCO M3 hem donanım hem de yazılım özellikleri sayesinde kendi sınıfında dikkat çekici bir yer kazanıyor. Serin mavi, POCO sarısı ve tam siyah olacak şekilde 3 farklı renk seçeneği ile sunulan POCO M3’ün 64 GB ve 128 GB olmak üzere iki farklı modeli bulunuyor.


Gündem Haberleri