Yabancı turistler uçuyor, Türkler izliyor! Kapadokya'da balon turunun bedeli neredeyse asgari ücret!

Nevşehir Kapadokya'da sıcak hava balonu ile turun bedeli 3500 lira oldu. Bir sosyal medya kullanıcısı ' Yabancılar uçuyor, Türkler izliyor' diyerek paylaştı.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte birçok kişi çevre illere günübirlik ya da kısa süreli tatil yapmaya gitti. Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan ve tarihi yapısıyla göz dolduran Nevşehir Kapadokya'ya her yıl yerli ve yabancı binlerce turist geliyor.

Bölgeye gelen turistler, Kapadokya'nın simgelerinden biri olan sıcak hava balonlarına yoğun ilgi gösteriyor. Ancak aynı ilgiyi yerli turistler gösteremiyor ve yalnızca izlemekle, fotoğrafını çekmekle yetiniyor.

Kapadokya'da balon turları cep yakıyor! Turistler uçuyor, Türkler izliyor

Sosyal medyada bir vatandaş, Kapadokya'daki balon turlarının güncel fiyatlarını açıkladığı bir paylaşım yaptı. Paylaşımına '' Nevşehir'de Türkler izliyor, yabancılar uçuyor '' başlığını veren kullanıcı, bir kişinin 45 dakikalık balon turunun 190 euro yani 3 bin 500 lira olduğunu söyledi.

A'dan Z'ye her şeyin zamlandığı bu dönemde, sıcak hava balonlarının da fiyatları el yakıyor. 45 dakikalık bir turun bedeli yabancılar için 190 euroluk olurken, Türk vatandaşları için ise bu miktar 3 bin 500 liraya tekabül ediyor. Bir vatandaşın sıcak hava balonuyla bir tur atması, asgari ücretin yarısından fazlasına mâl oluyor.

Bu durumu ti'ye alan sosyal medya kullanıcısı, '' Nevşehir'de Türkler izliyor, yabancılar uçuyor '' şeklinde yorumda bulundu.

Öte yandan Türk vatandaşları yükselen akaryakıt fiyatları nedeniyle değil sıcak hava balonu, Nevşehir'e otobüsle seyahat etmekte dahi zorlanıyor. Yabancıların 190 birim parası, Türk lirasındaki karşılığında bir ailenin bir aylık geçim kaynağına denk geliyor.

Gündem Haberleri