Yağ Stoklayan, Fiyatları Artıran Marketlere Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çok Sert Uyarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayçiçek yağı üzerinden oluşturulan algıya yönelik çok sert ifadeler kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan stokçuluk yapanlara ise çok sert ifadeler kullandı.

Ayçiçek yağı hakkında geçtiğimiz hafta sonunda oluşan spekülasyonlarda, stokların eridiği çok yüksek zamların geleceği hatta yağ bulunamayacağı iddiaları gündeme gelmişti. Ayçiçek yağına yönelik bu iddiaların artmasıyla birlikte marketlerde raflar boşalmıştı. Yüksek fiyatlarla satılan yağların ardından ise durumun öyle olmadığı anlaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da konuya dair marketleri uyardı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YAĞ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadın muhtarlar ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen görüşme kapsamında kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemin önemli başlıkları hakkında açıklamalarda bulundu, yağ meselesine değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çok Sert İfadeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan kadın muhtarlarla bir araya geldiği görüşmesinin başında muhtarlardan bir ricası olduğunu aktardı. Son günlerde bir yağ meselesinin çıktığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda muhtarların da takipte olmasını istedi.

Türkiye'nin ne zeytinyağı ne de ayçiçek yağı sorunu olmadığını, muhalefet ülkemizi darda, zorda göstermek adına böyle bir kampanyayı yürütüyor, diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan muhtarlardan mahallelerinde ki bakkal, marketlerde yağ var mı yok mu? gerekirse bakacaksınız dedi.

Bu noktada atılması gereken adımlara ilişkin Erdoğan "Gerekirse sizler İçişleri Bakanlığımız adına bunların depolarını bile takip edip bizlere ihbar edeceksiniz. Bu stokçuların biz gereğini yapacağız. Sizler Vali'nin o mahallelerdeki eli, ayağısınız. Bu devleti provoke etmeye çalışanlara gereken dersi vermek boynumuzun borcudur." ifadelerini kullandı.

"Gereğini Yapacağız"

Yağları depolara koyup saklayanlara "Bunlar stokçu" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan yağların hem depolandığını hemde rakamların yükseltildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile konu hakkında konuştuğunu da ifade ederek marketlere çok sert uyarıda bulundu.

Erdoğan sözlerini ise "Nerede böyle bir stokçu varsa gereğini yapacağız. Çünkü bizim böyle bir sıkıntımız yok. Sıkıntımız olmadığı halde stokçuluk yapanlar bunun hesabını verecek." ifadeleri ile tamamladı.

Gündem Haberleri