Yağışlı hava dalgası geri geldi! Sağanak yağış, sel, dolu, fırtına uyarısı yapılan iller hangileri, hangi illerde uyarı yapıldı?

Türkiye iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerin başında yer alırken yurdun bir bölümü kavurucu sıcaklar bir bölümü ise sağanak yağış ve sel tehdidi ile karşı karşıya! Bugün hava nasıl olacak, bu hafta yağış beklenen iller hangileri, hangi illerde sel alarmı verildi, uyarısı yapıldı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 22 Ağustos 2022 tarihli hava durumu tahmin raporu ile haftalık hava durumu tahminlerini açıkladı. İstanbul başta olmak üzere açıklanan rapor ile 15 ilde sağanak yağış uyarısı yapılırken yine bazı illerde yoğun yağış nedeni ile ani sel baskını olabileceği konusunda uyarı geldi. 

22 - 28 Ağustos 2022 tarihlerine ait haftalık hava durumu tahmin raporunu paylaşan MGM pek çok ilde sağanak yağış, bazı illerde ani su ve sel baskını ve kavurucu sıcak uyarısında bulundu. Hava durumu tahmin raporunda “(22 – 28 Ağustos 2022) Hava sıcaklıklarının ülke genelinde artarak, güney ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor" ifadelerine yer verildi. 

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK, YAĞIŞ VAR MI, YAĞMUR YAĞACAK MI, SEL UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Meteoroloji tarafından yayımlanan haftalık hava durumu tahmin raporu ile bugün Doğu Akdeniz bölgesinde havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği ilan edildi. Sağanak ve gök gürültülü yağış uyarası yapılan bölgeler ile iller ise şu şekilde sıralandı;

Doğu Akdeniz bölgesi,

Doğu Karadeni bölgesinin iç kesimleri,

Doğu Anadolu bölgesinin kuzeyi,

Edirne,

Kırklareli,

Balıkesir,

Bursa,

Bilecik,

Sakarya,

Burdur,

Düzce,

Bolu,

Karabük,

Van çevreleri,

İstanbul'un Avrupa Yakası'nın kuzey kesimi,

Çanakkale'nin kuzey ve doğu kesimleri, 

Antalya’nın kuzeybatı bölgesi, 

Kütahya’nın kuzey kesimleri. 

Bu bölgelerde yoğun yağış nedeni ile sel ve su baskını uyarısı yapılırken gerekli önlemlerin alınması istendi. 

Gündem Haberleri