Yalancı Bahar Kısa Sürdü, Kara Kış Kapıda! Hava 20 Derece Birden Soğuyacak

Yurt genelinde mevsim normallerinin çok üstünde seyreden hava sıcaklığı ile Türkiye yalancı baharı çok erken yaşamaya başlamıştı.

Yurt genelinde mevsim normallerinin çok üstünde seyreden hava sıcaklığı ile Türkiye yalancı baharı çok erken yaşamaya başlamıştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklaması ile soğuk havanın geri geleceği tarih açıklandı. Üstelik kara kış çok daha soğuk bir şekilde dönecek!

Türkiye Cuma gününe kadar yalancı bahar olarak anılan hava sıcaklıklarının normal değerlerinin çok daha üzerinde seyrettiği günler yaşamaya devam edecek. Ancak Cumartesi günü hava sıcaklığı bir anda son derece sert bir düşüş yaşayacak. Adeta bir günde yazdan kışa geçiş yapılacak.



YENİ SOĞUK HAVA DALGASI GELİYOR! HAVA SICAKLIĞI BİR GÜNDE 20 DERECE BİRDEN DÜŞECEK



Ne yazık ki tüm dünyayı etkisi altına alan küresel ısınma Türkiye'yi de etkisi altına aldı. Uzun süre kurak geçen mevsimin ardından İzmir başta olmak üzere pek çok şehirde aniden bastıran şiddetli sağanak yağışlar ve sel felaketlerinin ardından gelen yalancı bahar ile hava sıcaklıkları mevsim normallerinin çok daha üstüne çıkmıştı.



Yaşanan anormal hava değişimlerine bir yenisi daha eklenecek. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek yapmış olduğu açıklamasında hava sıcaklıklarında 20 dereceye yakın bir sıcaklık düşüşü yaşanacağını belirterek yalancı baharın sona ereceğini söyledi. Cumartesi günü akşam saatlerinde yurda yeni bir soğuk hava dalgasının Trakya bölgesinden yurda giriş yapacağını belirten Tek bu dalganın etkisi ile hava sıcaklıklarının 20 dereceye yakın düşüş yaşayacağını belirterek "Hem sıcaklıklar düşecek hem de kar yağışı görülecek.



Önümüzdeki hafta içi de kar yağışları olacak. Modellerde hafta sonu kar görünüyor ancak karla ilgili daha sağlıklı tahmini yarın ya da perşembe günü yapabiliriz. Önümüzdeki hafta kar ve soğuk hava dalgası gelse de şubat ayı ortalamanın üzerinde kalacak gibi görünüyor. Bir haftalık soğuk hava bize kışa geri döndük dedirtemez" diyerek yaşanacak değişime rağmen Şubat ayının mevsim normallerinden daha sıcak geçen bir ay ortalamasına sahip olacağını düşündüklerini dile getirdi.



Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise yapmış olduğu açıklamasında normal koşullar altında 8-9 derecelerde olması gereken hava sıcaklığının 24-25 dereceleri gördüğünü belirterek bunun da Türkiye'nin iklim değişikliğinden kaynaklı yaşadığı anormallikleri gösterdiğini belirterek 5 günün ardından hava ısısının düşeceğini söyledi.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise hava sıcaklıklarının Cuma gününe kadar mevsim normallerinin 6-12 derece üzerinde seyredeceği, Cuma günü ise kuzeybatı bölgesinden yurda yeni soğuk hava dalgasının giriş yapmasını beklediklerini belirterek orta ve uzun vadede de ise İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesinin tamamı ve İç Anadolu Bölgesi'nin büyük bölümünde kar yağışı etkili olacak.



Emlak365.com

Gündem Haberleri