Yalova Üniversitesi Rektörü Değişti! Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı Kimdir, Kaç Yaşında, Mesleği Ne?

Cumhurbaşkanı kararıyla 8 üniversiteye yeni rektör atamaları gerçekleştirildi. Yalova Üniversitesi'nin yeni rektörü olan Prof. DR. Mehmet Bahçekapılı kimdir merak konusu oldu. İşte detaylar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla sekiz üniversiteye yapılan rektör atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı. Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Yalova Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirildi.

Daha önce yaş haddi nedeniyle emekliliğe ayrılan Prof. Dr. Suat Cebeci'nin yerine Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı getirildi.

PROF. DR. MEHMET BAHÇEKAPILI KİMDİR, KAÇ YAŞINDA NEREDEN MEZUN?

Mehmet Bahçekapılı, 2001 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olmuştur. Yüksek lisansını İslam Hukuk Metodolojisinde Açık ve Kapalı Lafızlar başlıklı teziyle tamamlamıştır.

2010 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı bünyesinde 'Doktor' unvanını alarak tamamlamıştır. 2013 yılında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri bölümüne Doçent olarak atanmıştır.

2019 yılında ise Profesör unvanı almış ve 2020'de Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'ne atanmıştır. Burada Kasım 2021 tarihinden beri Dekan olarak görev yapan Bahçekapılı, 8 Nisan 2022 tarihli Cumhurbaşkanı kararı ile Yalova Üniversitesi Rektörlüğüne atanmıştır.

Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ayrıca 2004 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmenlik yapmış, 2006 yılından 2011 yılına kadar Avusturya, Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, İngiltere ve İsveç'te din eğitimi alanında 3 farklı Avrupa Birliği projesinde yürütücü ve proje ortağı olarak görev yapmıştır.

Gündem Haberleri