Yasa Dışı Altın Madenciliği NASA Fotoğraflarına Yansıdı! Bilim Dünyası Şaşkın!

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) son yayınladığı fotoğraf ile dünyanın gündemine oturdu.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) son yayınladığı fotoğraf ile dünyanın gündemine oturdu. Peru’da yasa dış altın ticaretini ortay koyan fotoğraflar hem sosyal medyada hem de basında dikkat çekti. Uzay Dairesi’nin kamerasına yansıyan görüntüde ‘’altın nehirleri’’ olarak adlandıran bölümde, izinsiz şekilde açılan çukurların olduğu görülüyor.

Çukurlar Nasıl Görüntülendi?

Fotoğraflarda video görüntülerde ortaya çıkan çukurlardan hiçbir devlerin veya madenci firmanın haberi olmadığı belirtildi. NASA’nın da bu görüntüleri tesadüfi olarak yakaladığı açıklandı. Normalde görülmeyen çukurların, yansıyan güneş ışığı ile birlikte fotoğraflarda fark edildiği söylendi.

NASA söz konusu fotoğrafın Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki (ISS) bir astronot tarafından çekildiğini belirtti. Peru dünyanın önde gelen altın ihracatçıları arasında yer alıyor. Bu alanda ise binlerce yasa dışı çukur ile altın madenciliği yapılıyor. Söz konusu çukurlardan Peru’nun haberi olup olmadığı hakkında bir açıklama ise basına henüz yansımadı.

Bu yasadışı faaliyetler sonunda binlerce insanı zehirleyen civanın ise daha fazla oranda dışarı çıktığı ifade edildi. Bu yasa dışı çukurlar hem ozon tabakası için hem de küresel ısınma için negatif etkileri gündeme getiriyor. NASA belirli bir alan ölçütünde bu kadar fazla madencilik işlemi yapılmasının yasak olduğunu belirtti.

Açıklama Bekleniyor!

Kayda geçen fotoğraflar hakkında ise Peru’dan açıklama bekleniyor. Dünya gündeminde yasa dışı altın madenciliğinin büyük yankı bulmasının sebebi ise dünyanın geleceğine ve doğaya yönelik bu madencilik işlemlerinin olumsuz etkileri gündeme getirmesi. Yapılan işlemden tüm dünya toplumu etkilenirken, ozon tabakasının delinme riski artıyor.

NASA dünyanın bu konudan haberdar olması için fotoğrafları açık biçimde paylaştı. Yapılan paylaşımlar ile birlikte maden çukur sayısının oldukça fazla olduğunu ve dağılımın ise yüksek bir alanda olduğunu belirtti. İlerleyen süreçte bu yasa dışı faaliyetler için diğer ülkelerin nasıl bir yorum getireceği ise merak konusu oldu.

Gündem Haberleri