Yasakların Kalkmasıyla Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank Mesai Saatleri Değişti

Koronavirüs salgınına ilişkin tedbirlerin uygulanmasında yeni dönem başladı. Yeni normalleşme süreci kapsamında illere göre kısıtlamalar kaldırılırken kamuda mesai saatleri yeniden düzenlendi.

Koronavirüs salgınına ilişkin tedbirlerin uygulanmasında yeni dönem başladı. Yeni normalleşme süreci kapsamında illere göre kısıtlamalar kaldırılırken kamuda mesai saatleri yeniden düzenlendi. Kamu bankaları da bu dönemde çalışma saatlerini güncellediler.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank bundan sonraki dönemde müşterilerine öğleden önce ve öğleden sonra daha uzun süreli hizmet sağlayacaklar.

KAMU BANKALARINA MESAİ DÜZENLEMESİ

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank kış döneminde mesai saatlerini düşürmüş bazı şubelerde hizmetlerine ara vermişti. Bu kararlarını yeniden gözden geçiren bankalar salgının geri kalan sürecinde eski düzenlemelerine dönmeye karar verdiler.

3 devlet bankasından yapılan basın açıklamasında konrollü normalleşme çerçevesinde, mesai saatlerinin 09.00 ile 17.00 olarak uygulanacağı bildirildi. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank müşterilerine sabah saat 09.00 ile 12.30 arasında hizmet verecek. Öğleden sonra ise bankalar 13.30 ile 17.00 saatlerine kadar çalışacaklar. Bankalar kış döneminde mesaiyi daha erken 16.00'da tamamlıyorlardı.

Alınan kararlar kapsamında müşteriler Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank işlemlerini sabah saat 09.00 ile 12.30 ve öğleden sonra ise bankalar 13.30 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleştirebilecekler.

ÖZEL BANKALARIN MESAİ SAATLERİ

Özel bankalarda resmi sitelerinden yayımladıkları duyurular ile mesai saatlerinde değişikliğe gittiler. Çoğu banka, devlet bankaların eski uygulamasına benzer şekilde mesaiyi daha erken saatlerde tamamlıyorlardı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni normalleşme süreci kapsamında bankalar mesai saatlerini yeniden ayarladılar.

Yeni normalleşme sürecinde hem kamu bankaları hemde özel bankaların birçoğu müşterilerine sabaha 09.00 ile akşam 17.00 arasında hizmet verecekler.

Gündem Haberleri