Yaz Bitmeden Tatil Yapmak İsteyenler Dikkat! Türkiye'nin Doğa Harikası İzole Tatil Yerleri!

Koronavirüs süreci nedeniyle çok zor bir yılı geride bırakan insanlar yaz mevsiminin sona ermeye başlaması nedeniyle tatil seçeneklerini değerlendirmeye aldılar.

Koronavirüs süreci nedeniyle çok zor bir yılı geride bırakan insanlar yaz mevsiminin sona ermeye başlaması nedeniyle tatil seçeneklerini değerlendirmeye aldılar. Yılın yorgunluğunu üzerinden atmak için son bir fırsatı değerlendirmek isteyen vatandaşlar koronavirüsten izole tatil seçeneklerini değerlendirmeye aldılar. Peki Türkiye'de izole tatil yapmak isteyenler için alternatif olabilecek yerler neresidir? Koronavirüs salgınının endişesi olmadan nerelerde tatil yapılabilir?

Yaz mevziminin sonu yaklaşırken bu tatil yapmamış insanlar son fırsatı kaçırmak istemiyorlar. Ancak koronavirüs endişesi nedeniyle insanların tatile gitmek konusunda büyük çekinceleri bulunuyor. Tatil yapmak isteyen vatandaşlar bu nedenle kalabalık olmayan, izole olmayı başarmış tatil beldelerini araştırıyorlar.



Türkiye'nin izole tatil beldeleri neresidir? Türkiye'de nerelerde hem koronavirüsten korunup hem de tatil yapılabilir. Doğal güzellikleri ile insanı cezbeden ama sakin bir ortamı olan tatil bölgeleri nerelerdir?



İĞNEADA – KIRKLARELİ





İstanbul'da yaşayanlar için Kırklareli'nde bulunan İğneada'da tatil yapmak güzel bir seçenek olarak değerlendiriliyor. Yol yorgunluğu gibi bir sorunun yaşanmayacağı bu tatil seçeneğinde İğneada'nın dünyaca meşhur longoz ormanının uzun bir sahil şeridi ile birleşmesiyle ortaya çıkan muhteşem manzara eşliğinde insanlar huzuru buluyorlar. Yılın yorgunluğunu şehrin gürültüsünden uzaklaşıp doğa ile başbaşa kalarak atmak isteyen tatilciler için İğneada çok güzel imkanlar sunuyor.



KAZ DAĞLARI – ÇANAKKALE/BALIKESİR





Alternatif tatil isteyenler için Kaz Dağları da önemli bir seçenek olarak sunulmaktadır. Çanakkale ve Balıkesir sınırında bulunan Kaz Dağları Milli Parkı'nda gizli kalmış bir cennet parçası görünümünde bulunuyor. Ağaçlar arasında uzun yürüyüşler yapmak, özel bitki türleri görmek, şelaleri izlemek gibi aktiviteler Kaz Dağları'nda yapılabilir. Köy hayatını da burada yaşamak mümkün oluyor.



SELİMİYE – MUĞLA





Tatil yapmak için Ege Bölgesi'nin tercih edenler için sakin tatilin adreslerinden olan Selimi'ye Muğla'da bulunmaktadır. Kalabalıklardan uzak olan Selimiye'de sakin tatilin tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Son yıllarda popüler olmaya başlasa da Selimiye'de halen daha izolebir tatil imkanı bulunuyor. Sakin bir denizin tadını çıkaran tatilciler tekne turlarına katılarak Selimiye'nin doğal güzelliklerini çok daha geniş şekilde keşfedebiliyorlar.



ASSOS – ÇANAKKALE





Sakin tatilin Türkiye'deki merkezlerinden olan Assos temiz denizi, antik kenti ve taş sokakları ile ününü her geçen yıl daha fazla arttırmaktadır. İstanbul'dan kısa bir yolculuk sonrasında ulaşılabilecek olan Assos'ta Kadırga Koyu, Assos Antik Kenti ve Bahramkale Köyü görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Hem butik otellerde konaklama imkanı olduğu gibi bunun yanında kamp alanları da izole tatil için önemli bir detay sunuyor.



SARISU – KOCAELİ





Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bulunan Sarısu doğal güzelliği ile dikkat çekerken önemli bir özelliği de 165 kuş türünü barındırmasıdır. Eşsiz doğal güzelliği ile kendisini her göreni hayran bırakan Sarısu önemli bir tatil alternatifidir. Koruma altına alındığı için Sarısu'da ciddi bir yapılaşma yok. Bundan dolayı sakin ve huzurlu bir tatil imkanını burada bulabilmek mümkündür. Kamp alanlarının bulunduğu Sarısu'da doğayla iç içe güzel bir tatil yapılabilir.



UZUNGÖL – TRABZON





Trabzon'un Çaykara ilçesi sınırlarında bulunan Uzungöl muhteşem doğası ile son yılların en gözde tatil bölgesidir. Özellikle Arap turistlerin ilk tercihi olan Uzungöl bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle çoğunlukla yerli turistlerin ilgisini çekiyor. Yemyeşil ormanların içerisinde muhteşem bir göl manzarası bulunan Uzungöl'de konaklamak için her bütçeye uygun alternatif bulunmaktadır. Ayrıca Uzungöl'de kamp yapmak da mümkündür.



AMASRA – BARTIN





Karadeniz'in şirin kentlerinden olan Bartın'a bağlı olan Amasra oldukça cazip bir tatil alternatifi sunuyor. Amasra'da yaz aylarında uygun fiyatlarla pansiyonlar bulmak ve Ege ve Akdeniz'e kıyasla hem sakin hem de ucuz tatil yapmak mümkündür. Muhteşem bir deniz tatili sunulan Amasra'da kartpostallık manzaralar mevcuttur.



Emlak365.com


Gündem Haberleri