Yazar Yılmaz Özdil'in Evinin Kaçak Bölümleri İçin Savcılık İnceleme Başlattı! Yıkım İçin Karar Alındı!

Ünlü yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil tarafından Bodrum'da alınan bir villanın kaçak yapılaşma ile birlikte cinsinnin değiştirildiği, imar planına aykırı bir hale getirildiği öğrenildi.

Ünlü yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil tarafından Bodrum'da alınan bir villanın kaçak yapılaşma ile birlikte cinsinnin değiştirildiği, imar planına aykırı bir hale getirildiği öğrenildi. Bunun ardından bakanlık harekete geçerek konu hakkında bir soruturma başlattı. Bu soruşturmalar çerçevesinde kaçak alanların yıkılmasına karar verildi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yazar Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil tarafından satın alınan yazlık üzerinde savcılık tarafından incelemenin başlatıldığı öğrenildi. 2017 tarihinde toplam 4,6 milyon lira değerinde alınan villanın imar planına aykırı olduğu ifade edildi.



Yürürlükte olan imar planı içerisinde ticari alan sınırlarında olduğu belirlendi. Bu yapı Yılmaz Özdil adına ofis ve iş yeri, iki bağımsız bölüm, 142,5 metrekare adı altında ruhsatlanmıştı. Bu ruhsat üzerinden kullanım izni verildi. Ancak Yılmaz Özdil ailesinin zaman içerisinde bu yapıyı bir villaya çevirdiği öğrenildi.



Belirli bir sınır içerisinde kalması beklenen yapıya daha sonra depo, jeneratör odası ve bodrum kat ilavesi gerçekleştirildi. İmar Barışı’na başvuru yaptıktan sonra da kaçak yapılaşma sürecine devam ettiği öğrenildi. Son olarak 2018 yılında da 45 metrekarelik teras ve müştemilat yapılarak yeni bir oluşum gerçekleştirilmiş oldu.



Yanlış Beyanda Bulunduğu İçin Suç Duyurusu Gerçekleştirildi



Bodrum Belediyesi aylardır bölgede kaçak yapılaşmalar ile mücadele etmeye devam ediyor. Yapılan çalışmalar sonrasında ünlü yazarın evinin de imar planlarına aykırı olduğu tespit edildikten hemen sonra konu hakkında soruşturma başlatıldı.



Soruşturmanın tamamlanması üzerine belirlenen dosya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildi. Bakanlık tarafından villada bulunan ve sonradan izinler dahilinde eklenen kaçak yapılan yıkılması için yazılı bir talimat vererek Bodrum Belediyesi’ne gönderildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin dün villaya giderek bölgede konu hakkında inceleme başlattıkları açıklandı.



Yılmaz Özdil’in Aldığı Yapı Kayıt Belgesi İptal Edildi



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı durum hakkında zaman kaybetmeden harekete geçti. İmar Barışı’na başvuru yaptıktan sonra kaçak yapılaşmaya devam etmesi üzerine verilen Yapı Kayıt Belgesinin iptal edilmesine karar verildi.



Savcılık tarafından villada yapılan incelemelerin ardından belediyeye yıkım için yetki verildi. 15 gün içerisinde kaçak olan bölgelerin yıkılması için çalışmaların başlayacağı ifade edildi.



Belediyenin devreye girmemesi halinde Bakanlık duruma el atarak yıkım çalışmalarına başlayacak. Ticari alan statüsünde bulunan binanın cins değişikliği ile birlikte villaya çevirdiği öğrenildi. Bu çalışmalar devam ederken görevde olan eski belediye başkanı Mehmet Kocadon için de incele başlatıldığı öğrenildi.



emlak365.com



Gündem Haberleri