Yazlık ev kiralarken bunlara mutlaka dikkat edilmeli!

Yaz sezonunun başlamasıyla yazlık ev arayışı çoğaldı. Ancak yazlık ev kiralarken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Haberimizin devamında dikkat edilmesi gerekenlere yer verdik.

Tatil sezonunun açılmasıyla birlikte oteller, yazlıklar dolup taştı. Yılın yorgunluğunu üzerinden atmak için yaz aylarını bekleyenler, çoktan planlarını yaptı bile.

Yüksek döviz kuru ve birçok farklı nedenden dolayı bu yıl otel ücretleri oldukça yüksek. Daha önceki dönemlerde bir haftalık tatil bedeline şimdi sadece 1 gün konaklama ücreti ödeniyor. Bu nedenle vatandaşlar artık lüks otellerde tatil yapmak yerine daha kalabalık ve daha uzun bir tatil yapmak için yazlıkları tercih ediyor.

Yazın tadı yazlık evlerde!

Yazlık ev kiralamak için birçok farklı seçenek bulunuyor. Özellikle kıyı kesimlerde evlerin konumuna, denize yakınlığına, genişliğine göre fiyatlar değişiklik gösterebiliyor.

Yazlık ev kiralarken dikkat edilmesi gereken en temel nokta, gerçekten sevdiğiniz ve verimli vakit geçirebileceğiniz bir alan olması oluyor. Tatili yüzerek ve güneşlenerek geçirmek isteyenler, denize yakın ya da bahçesinde havuzu olan bir yazlık kiralamalıdır.

Denizi olmayan bir şehirde yazlık kiralayacak olanlar ise havuzlu villaları tercih ederek denizi evine getirmiş gibi olacaklardır.

Bütçenize göre kiralayın

Yazlık kiralardan önemli hususlardan biri de kalacağınız evin kira ücreti olacaktır. Evler özelliklerine göre farklı fiyatlandırmalara tabi tutuluyorlar. Ayrıca bu yıl yaşanan konut krizi nedeniyle de kiralar bir hayli yükselmiş durumda.

Sizin için en uygun yazlık evi ararken bütçenizi göz önünde bulundurmalısınız. Tatili kaç kişi yapacağınız, yeme içme masraflarınız, oda sayısı gibi kriterleri bütçenize göre ayarlamanız faydalı olacaktır.

Yazlık ev kiralarken nelere dikkat edilmeli?

Yılın yoğun temposunu yaz tatilinde atmak isteyenlerin yazlık ev kiralarken dikkat etmesi gereken noktalar bulunuyor. Evi kiralarken imzalanan sözleşmenin şekli, evin fiziksel koşulları ve konumu büyük önem arz etmektedir.

Yazlık ev kiralarken mutlaka sözleşme imzalamalısınız. Bu sözleşme hem sizi hem de ev sahibini koruyacaktır. Bu sözleşmede yer alan maddeler dikkatlice okunmalı ve ona göre imzalanmalıdır. Gözden kaçan bir madde, ileride büyük sorunların yaşanmasına neden olabilmektedir. Bu sebeple yazlık ev kiralarken sözleşme dahilinde anlaşmak hem sizin hem de ev sahibinin lehine olacaktır.

Gündem Haberleri