Yeni Askerlik Düzenlemesi TBMM'de Kabul Edildi! Peki Askerlik Kanununda Neler Değişiyor?

Yeni askerlik düzenlemesi olarak bilinen Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi.

Yeni askerlik düzenlemesi olarak bilinen Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi.

Türkiye'de askerlik kanununda değişiklik yapılmasına dair önemli bir gelişme yaşandı. TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda yeni askerlik düzenlemesi olarak bilinen kanun oylanarak kabul edildi.



YENİ ASKERLİK DÜZENLMESİ KOMİSYONDA KABUL EDİLDİ



TBMM Başkanlığı'na sunulan ve Milli Savunma Komisyonu'na gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri tamamlandı. Komisyonda kabul edilen kanun teklifi ile askerlik kanununda bazı hususlarda düzenleme yapılması kararlaştırıldı.



UZMAN ERBAŞLARA ÖZLÜK HAKLARI VERİLDİ



TBMM Genel Kurulu'nda oylandıktan sonra Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girecek yeni askerlik düzenlemesi ile bazı konularda değişiklik yapılacak. Buna göre uzun yıllardır talep edilen uzman erbaşların özlük haklarında iyileştirme yapılacak. Bu şekilde uzman erbaşların istekleri de yerine getirilmiş olacak.



EMEKLİ ASKERLER ÜNİVERSİTEDE DERS VEREBİLECEKLER



Ayrıca yeni askerlik düzenlemesinde emekli askerlerin Milli Savunma Üniversitesi'nde ders vermelerine dair imkan da getiriliyor. Emekli askerler bu konuda herhangi bir yasal engelle karşı karşıya kalmayacaklar.



MİLLETVEKİLLERİ İÇİN ASKERLİK HİZMETİ DÜZENLEMESİ



Yürürlüğe girecek olan bir düzenleme de milletvekilleriyle alaalıolacak. Bu düzenlemeye göre askerlik hizmetini yapmadan önce milletvekili seçilenlerin askerlikleri milletvekilliği bitene kadar ertelenebilecek.



Emlak365.com

Gündem Haberleri