Yeni Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir kimdir, kaç yaşında, hangi partiden?

Bağcılar Belediye Meclisi, yeni belediye başkanını seçmek için bugün toplandı. Abdullah Özdemir aldığı 37 oy ile Bağcılar Belediye Başkanı seçildi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, sağlık sorunları nedeniyle geçtiğimiz günlerde görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. 15 yıldır Bağcılar Belediye Başkanlığı görevini yürüten Çağırıcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile görevine vefa etmişti.

Lokman Çağırıcı'nın istifasına yönelik birçok sansasyonel haber çıkarken gerçeğin sağlık sorunları olduğu öğrenildi. .

AK Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Bağcılar Belediye Meclisi AK Parti Grup Toplantısı, İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe başkanlığında yapıldı. Grup toplantısında belediye başkanlığı görevinden istifa eden Lokman Çağırıcı'nın yerine aday gösterilecek isim üzerinde görüşüldü ve yapılan oylama sonucunda Bağcılar Belediye Başkanlığı görevine Abdullah Özdemir seçildi.

Yeni Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir Kimdir?

Abdullah Özdemir, 1983 yılında Kastamonu'da doğmuştur. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Özdemir, İstanbul Kültür Üniversitesi'nde de yüksek lisans yapmıştır.

2006 yılında Bağcılar İlçe Gençlik Kolları'nda görev alarak siyasete atılan Özdemir, 11 Kasım 2007'de 2. Olağan ve 14 Ağustos 2011'de 3. Olağan İlçe Gençlik Kolları kongrelerinde Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı görevlerine seçilmiştir.

ABD'de Ortadoğu, Amerika ve dünya siyaseti üzerine eğitim alan Özdemir, hâlâ AK Parti Gençlik İstanbul İl Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubu'nda görev yapmaktadır.

2019 yerel seçimlerinde AK Parti Bağcılar Belediye Meclis Üyesi seçilen ve aynı zamanda İBB Meclisi üyesi olan Özdemir, Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanlığı görevini üstlenmektedir. İleri derecede İngilizce bilen Abdullah Özdemir, evli ve 1 çocuk sahibidir.

Emlak365.com

Gündem Haberleri