Yeni Kabine Listesi Sosyal Medyada Yayımlandı! Kabine Değişikliği Kulis Haberi İle Gidecek Bakanlar ve Gelecek İsimler

Kabine değişikliği için yeni kulis haberi basına sızdırıldı. Hakan Fidan, Süleyman Soylu, İbrahim Kalın, Mevlüt Çavuşoğlu ile kabine değişikliğinde ismi geçen bakanlar ve yeni bakanlar kimler olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklamalar yeni bir kabine revizyonu işareti olarak kabul edilmişti. Erdoğan tarafından yapılacak olan kabine değişikliği son dakika kulis haberleri yakından takip edilirken ortaya çıkan yeni liste büyük yankı uyandırdı.

Sosyal medyada yayımlanan yeni listede bazı bankaların isimlerinin değişmesi dikkat çekti. Listede gözler özellikle de uzun süredir görevden alınacağı iddia edilen ve bazen de kendisinin istifa ettiği yönünde haberlerin çıktığı Süleyman Soylu'yu aradı.

SON DAKİKA KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ KULİS HABERİ: KABİNE DEĞİŞİKLİĞİNDE İSMİ GEÇEN BAKANLAR KİM?

Kabine değişikliği için ismi geçen bakanlar arasında ilk sırada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yer arıyordu. Ancak sosyal medyada yayımlanan yeni listede İçişleri Bakanı olarak yine Süleyman Soylu'nun ismi yer aldı. Önümüzdeki ay yapılacağı iddia edilen kabine değişikliği için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da koltuğunu korumayı başaran isimler arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronavirüs salgını bitmeden Sağlık Bakanı'nı değiştirmek gibi bir niyeti olmadığı iddia edildi. Yayımlanan yeni kabine listesinde ismi değişen ilk bakan İçişleri Bakanı Mevlüt Cavuşoğlu oldu. Bu ismin yerine Hakan Fidan ya da İbrahim Kalın'ın getirilebileceği belirtiliyor.

Euronews tarafından yapılan habere göre Kültür ve Turizm Bakanlığı için İbrahim Kalın'ın adı geçerken Tarım ve Orman Bakanlığı için ise Bekir Pakdemirli yerine Mehdi Eker ya da Efkan Ala'nın adının geçtiği belirtiliyor.

Gündem Haberleri