Yeni Kabine Toplantısı Ne Zaman, Hangi Gün, Saat Kaçta Yapılacak?

Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesinde önemli kararların alındığı kabine toplantısı ile alakalı gelişmeler yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetiminde yapılacak kabine toplantısı ne zaman yapılacak? Kabine toplantısında maske yasağı kaldırılacak mı? Kabine toplantısında hangi kısıtlamalar ve yasaklamalar kaldırılacak?

Türkiye'de koronavirüs ile mücadele kapsamında en kritik kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetiminde yapılan kabine toplantısında alınıyor. Yeni kabine toplantısının ne zaman yapılacağı bu açıdan büyük bir önemi bulunuyor. Kısıtlamalar ve yasaklamalar hakkında alınacak yeni kararların tamamı kabine toplantısından çıkıyor.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Kabine toplantısının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programı nedeniyle kabine toplantısının tarihinde bir değişime gidildi. Normalde 14 Haziran 2021 Pazartesi günü yapılması planlanan kabine toplantısı NATO Liderler Zirvesi nedeniyle daha erken bir tarfihe çekildi. Zirveye katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile kritik bir görüşme yapacak. Bundan dolayı yeni kabine toplantısı 10 Haziran 2021 Perşembe günü gerçekleştirilecek. Tüm bakanların hazır bulunacağı toplantının başlama saati ise her zaman olduğu gibi 15:00 olması bekleniyor.

MASKE YASAĞI KALDIRILACAK MI?

Maske yasaklarının kaldırılması mkonusu sürekli gündemde bulunuyor. Dünyada çok sayıda ülkede maske yasakları yavaş yavaş kaldırılmaya başlandı. Ancak Türkiye'de hem vaka sayılarının henüz istenilen seviyeye düşmemiş olması hem de aşılamada tam bir yaygınlık kazanılmamış olmasından dolayı maske yasaklarına bir süre daha devam edilmesi bekleniyor. Maske yasaklarının aşılanma ve vaka sayıları gelişmelerine doğru orantılı olarak ilerleyen aylarda kaldırılmasının planlandığı bildirildi.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI KALDIRILACAK MI?

Kademeli normalleşmenin ikinci döneminde hafta sonu sokağa çıkma yasaklarında bazı değişiklikler yapılmıştı. Buna göre tam gün sokağa çıkma yasakları Pazar günü ile sınırlandırılmıştı. Vaka sayılarındaki düşüşle hafta sonu sokağa çıkma yasakları komple kaldırılacak. Ancak Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bilgilere göre Bilim Kurulu şu anda bu yasakların kaldırılması için vaka sayılarını riskli buluyor. Bundan dolayı bu yasaklar bir süre daha devam edecek.

Gündem Haberleri