Yeni Kulis Haberi Geldi: Türkiye'de Yeni Bir Erken Seçim Olacak Mı?

Korana virüs salgını nedeni ile yurt genelinde hem sağlık hem de ekonomik alanda büyük bir savaş verilirken siyaset kulislerinde ise erken seçim iddiaları dillendirilmeye devam ediyor.

Korana virüs salgını nedeni ile yurt genelinde hem sağlık hem de ekonomik alanda büyük bir savaş verilirken siyaset kulislerinde ise erken seçim iddiaları dillendirilmeye devam ediyor. Peki, Türkiye'de erken seçim olur mu, erken seçim olmazsa seçimler ne zaman yapılacak, milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman 2020?

Siyasetin ateşi korana virüs salgını nedeni ile her geçen gün biraz daha yükselirken yapılan açıklamaların tonu da sertleşmeye devam ediyor.



TÜRKİYE'DE ERKEN SEÇİM OLUR MU?



Son dönemin en çok konuşulan ve tartışılan konuları arasında yer alan erken seçim konusunu köşesine taşıyan Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi henüz böyle bir ihtimali beklemediğini dile getirdi.



Erken seçim kararının ancak iktidar tarafından alınabileceğini belirten Selvi 2023 yılına kadar Cumhurbaşkanı olma hakkını elde eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde daha 3 senesi varken mevcut koşullarda bu kararı almayacağını belirtti.



AK Parti kulislerinden kiminle görüşürse görüşsün "şu anda gündemimizde erken seçim yok" yanıtını aldığını belirten Selvi yapılan AK Parti MYK toplantısı ve Bakanlar Kurulu görüşmelerinde de böyle bir konunun gündeme gelmediğini söyledi.



ERKEN SEÇİM OLMAZSA MİLLETVEKİLİ VE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?



Türkiye'de seçimler 5 senede bir yapılmakta olup herhangi bir erken seçim kararı alınmadığı ve süreç normal seyrinde ilerlediği takdirde genel seçimler 2023 yılında yapılacak.



Erken seçim kararı alınmadığı takdirde 2023 yılına kadar Cumhurbaşkanlığı görevini Recep Tayyip Erdoğan üstlenmeye devam edecek.



Emlak365.com


Gündem Haberleri