Yeni M2 işlemcili Macbook Air ve Pro Türkiye Fiyatları

Apple nihayet yeni M2 çipini paketleyen ve modern bir yeniden tasarıma sahip hafif dizüstü bilgisayar ile MacBook Air 2022'yi tanıttı.

Görünüşe göre M2 yongası, yeni MacBook Air'e CPU için performans artışı ve GPU için %35 gibi büyük bir performans artışı sağlayacak.

Apple ayrıca MacBook Air için daha ince (şimdi yalnızca 11,3 mm kalınlığında) ve daha hafif kasalı yeni bir tasarım sergiledi. Apple ayrıca yeni bir koyu mavi renk seçeneği eklerken dizüstü bilgisayarın ekranına bir çentik ekledi.

MacBook Air hakkında bildiğimiz her şeyi öğrenmek için okumaya devam edin!

Yayın tarihi

MacBook Air 2022, henüz kesin bir lansman tarihi olmamasına rağmen, Temmuz 2022'de piyasaya sürülecek.

Yeni Macbook Air M2 Türkiye Fiyatı

Apple, yeni MacBook Air'in 1199 $ başlangıç ​​fiyatına sahip olacağını onayladı. Bu, onu 999 $ fiyatla piyasaya sürülen önceki modelden biraz daha pahalı hale getiriyor.

Fiyat İngiltere'de henüz onaylanmadı fakat Apple'ın geçmişine bakıldığında, yeni dizüstü bilgisayarın 1199 £ 'a mal olması muhtemel.

Yeni Macbook Air M2 Türkiye fiyatının 35 bin TL'den başlaması bekleniyor.

Yeni Macbook Pro M2 Türkiye Fiyatı

Yeni 13 inç MacBook Pro'nun 1.299 $ başlangıç fiyatına sahip olacağı onaylandı. Buna göre ise Yeni M2 işlemcili Macbook Pro Türkiye fiyatının şirket karları dahil 45 bin TL'nin üzerinde olması bekleniyor.

Macbook Air M2 Özellikleri

MacBook Air 2022'nin yeni M2 çipine sahip olduğu onaylandı. İkinci nesil işlemci, M1 işlemci ile benzer bir 5nm mimarisi üzerine inşa edilmiştir , ancak Apple, önceki işlemcisine göre ciddi bir performans artışı sağlamak için çip üzerine fazladan 4 milyar transistör sıkıştırabildi ve 20 milyar transistör elde etti.

Apple, M2 yongasının M1 ile aynı sayıda CPU çekirdeğine sahip olacağını, ancak yine de CPU performans artışından yararlandığını açıkladı.

Ama GPU'ya ne demeli? Apple, M2'nin M1'e kıyasla iki ekstra çekirdeğe sahip 10 çekirdekli bir GPU'ya sahip olacağını duyurdu. Bu, mimari iyileştirmelerle birleştiğinde, görünüşe göre etkileyici bir %35 grafik performansı artışıyla sonuçlandı.

Tasarım

Apple, MacBook Air 2022'ye büyük bir yeniden tasarım verdi. Apple, dizüstü bilgisayarı 11,3 mm'ye indirdi ve bu, önceki 16.1 mm MacBook Air'den önemli ölçüde daha ince olduğunu kanıtladı.

Yeni MacBook Air ayrıca fansız tasarımı sayesinde fark edilir derecede daha hafif olacak ve sadece 1,2 kg ağırlıkta olacak. Karşılaştırıldığında, önceki MacBook 1,29 kg ağırlığındaydı.

Apple ayrıca Silver, Space Grey ve Starlight Gold ve Midnight Blue ile yeni renk seçenekleri de sunuyor.

Apple ayrıca MacBook Air 2022'de şarj kablolarınızı güvenli bir şekilde takılı tutan MagSafe şarj bağlantı noktalarına sahip olacağını duyurdu. Apple kimliğinin de öne çıktığı onaylandı.

720p web kamerası da yükseltildi, artık daha keskin fotoğraf ve video çekimi için 1080p çözünürlüğe sahip olduğu duyuruldu.

Gündem Haberleri