Yeni Vaka Sayısı Patladı, Kabine Toplanıyor! Korona Virüs Salgını Nedeniyle Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı, Seyahat Kısıtlaması Gelir Mi, Okullar Açılacak Mı?

Korona virüs vaka sayısı ne yazık ki yeniden 2 binli rakamlara ulaştı. Dünyanın pek çok ülkesinde adeta büyük bir patlama yaşayan salgında ikinci dalga paniği yaşanırken bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Kabine Toplantısı yapılacak. Toplantı öncesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapmış olduğu açıklamasında önümüzdeki 15 günün salgının seyri açısından çok kritik bir öneme sahip olduğunu duyurmuştu. Peki, hafta sonu sokağa çıkma yasağı gelir mi, seyahat kısıtlaması olacak mı,

Korona virüs vaka sayısı ne yazık ki yeniden 2 binli rakamlara ulaştı. Dünyanın pek çok ülkesinde adeta büyük bir patlama yaşayan salgında ikinci dalga paniği yaşanırken bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Kabine Toplantısı yapılacak. Toplantı öncesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapmış olduğu açıklamasında önümüzdeki 15 günün salgının seyri açısından çok kritik bir öneme sahip olduğunu duyurmuştu. Peki, hafta sonu sokağa çıkma yasağı gelir mi, seyahat kısıtlaması olacak mı, okullar yeniden kapatılır mı?

Dünyanın korona virüs salgını ile mücadelesi büyük bir hızla devam ederken ne yazık ki Türkiye'de de havaların soğuması ve insanların artık kapalı ortamlarda zaman geçirmeye başlaması ile beraber yeni tanı konulan hasta sayısında büyük patlama yaşandı.



KORONA VİRÜS TANISI KONULAN HASTA SAYISI ARTTI, YENİ VAKA SAYISI 2 BİNİ GEÇTİ!



Dün açıklanan son rakamlara göre ülkemizde ne yazık ki Covid-19 tanısı konulan vaka sayısı yeniden 2 bin sınırını aştı. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son verilere göre yeni tanı konulan hasta sayısı 2 bini aşarak 2 bin 26 sınırına ulaştı. Uzun Türkiye'de en yüksek vaka sayısı 11 Nisan 2020 tarihinde görülmüş ve 5 bin 138 kişiye korona virüs tanısı konulmuştu. Salgında havaların soğuması ile beraber insanların yeniden kapalı ortamlara geçiş yapması büyük risk unsuru taşırken vaka sayısında önümüzdeki 15 günün önemine dikkat çekildi.





KABİNE TOPLANTISI BUGÜN NE ZAMAN, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ULUSA SESLENİŞ KONUŞMASI SAAT KAÇTA?



Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bir araya gelecek kabine toplantısı bugün yapılacak. Salgın hakkında yeni tedbir kararlarının açıklanmasının beklendiği toplantı saat 15:00 itibari ile başlayacak.



Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak olan ulusa sesleniş konuşması ile alınan önlemler duyurulacak. Vatandaşlar en çok hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve sehirler arası seyahat kısıtlaması kararı çıkmasından endişe ediyor.



YENİ KORONA VİRÜS TEDBİR KARARLARI BEKLENİYOR!



Korona virüs ile ilk kez kış mevsimi yaşayacak olan Türkiye'de kış yasakları için özel bir çalışma yürütülüyor. Kış mevsiminde kapalı mekanlarda hizmet veren sektörler için sosyal mesafe, hijyen ve maske kuralları çok sıkı denetlenecek. Kapalı mekanlarda maske denetimleri sıkılaştırılacak ve maske takmayan ya da uygun şekilde maske kullanmayan kişilere uygulanacak para cezaları arttırılacak.



Caydırıcı cezalar ve sürekli olarak yapılan denetimler ile vatandaşlar kurallara uymaya zorunlu olarak teşvik edilecek. Hükümet ilk etapta ekonomiyi açık tutmak için zorunlu karantina ve tedbir kararlarında uzak durmaya çalışırken yeni vaka sayısının 3 binin üzerine çıkmadğı sürece hafta sonu yasak kararı gelmesi beklenmiyor. Yine de bugün alınacak kararlar 15 günlük süreç için büyük önem taşıyacak. Söz konusu kararlar açıklanır açıklanmaz sitemizden duyurulacak olup takip etmek için;



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ



Emlak365.com


Gündem Haberleri