Yeniden Refah Partisi'nden ittifak şartları! 6284 sayılı kanun nedir, içeriğinde neler var?

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmasına dair bazı şartları ortaya çıktı. Bu şartlar içerisinde 6284 sayılı kanununun kaldırılması da yer alıyor. 6284 sayılı kanun nedir, hükümleri nelerdir.

Cumhur İttifakı’na katılacak yeni partiler arasında gösterilen Yeniden Refah Partisi ile AK Parti arasında görüşmeler başladı. Yapılan ilk görüşmede Yeniden Refah Partisi heyeti tarafından AK Parti’ye bazı şartların sunulduğu iddia edildi. Bu şartlar arasında önemli bazı detaylar yer alıyor. Çok önemli istekleri olan Yeniden Refah Partisi ile AK Parti arasındaki görüşmeler gelecek hafta da devam edecek.

YENİDEN REFAH PARTİSİ’NİN ŞARTLARI NELER?

Yeniden Refah Partisi’nin AK Parti’nin önüne sürdüğü bazı şartlar kamuoyuna yansıdı. Buna göre LGBT dernekleri kapatılacak. Çok kişinin mağdur olduğunu iddia ettikleri süresiz nafakanın kaldırılması da şartlar arasında bulunuyor. Ayrıca ahlak ve maneviyat öncelikli eğitim sisteminin inşa edilmesi de şart olarak öne sürüldü. Son olarak ise 6284 sayılı kanunun tamamen kaldırılması istendi. Peki 6284 sayılı kanunun içeriğinde neler var?

6284 SAYILI KANUN NEDİR?

6284 sayılı kanun şu anda uygulamada bulunan Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu’dur. Bu kanun kapsamında şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların veya aile bireylerinin korunması amaçlanmaktadır. Bu kanuna göre şiddetin önlenmesi amacıyla da tedbirler düzenlenmektedir. Aile Mahkemeleri bu kanunu işlettiklerinde delil aramamaktadırlar. Yalnızca mağdurun talebi ile işlem yapılabilmektedir. Bir kişinin bu konundan yararlanması için şiddet tehlikesi veya tehdidi altında olması yeterlidir.

6284 sayılı kanun kapsamında şiddeti önlemek için bazı önleyici tedbirler uygulanmaktadır. Sığınma evi talep etme hakkı bu kanundaki önleyici tedbirlerdendir. Şiddet uygulanan veya şiddet uygulanacağına dair tehdit alanlar başvurarak yakın koruma talebinde bulunabiliyorlar. Bu kişiler dışarıya çıkacakları zaman kendilerine polis eşlik ediyor. Yine kanun kapsamında şiddet uygulayan kişi için konuttan uzaklaştırma istenebiliyor.

Gündem Haberleri