Yılmaz Özdil'e 2 Yıla Kadar Hapis İstemi İle Dava Açıldı! Dava Nedeninde İlginç TBMM Ayrıntısı!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Yılmaz Özdil hakkında “TBMM'yi aşağılamak” suçundan 2 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Yılmaz Özdil hakkında “TBMM'yi aşağılamak” suçundan 2 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. Hazırlanan iddianameye göre ayrıca Yılmaz Özdil'in seçme ve seçilme hakkından mahrum bırakılması istendi.

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Yılmaz Özdil hakkında açılan davanın şokunu yaşıyor. TBMM'yi aşağıladığı gerekçesiyle hazırlanan ve kabul edilen iddianemede 2 yıla kadar hapis ve seçme-seçilme hakkından mahrum bırakılması cezaları talep edildi.



YILMAZ ÖZDİL'İN YAZISINA DAVA AÇILDI!



TBMM Hukuk İşleri Başkanlığı tarafından daha önce Yılmaz Özdil hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Bu suç duyurusunun sebebi ise çoklu baro yasa teklifinin Adalet Komisyonu'ndaki görüşmelerine katılmak üzere 3 Temmuz 2020'de Ankara'ya giden baro başkanlarının TBMM'ye alınmamasını Yılmaz Özdil'in 4 Temmuz'daki yazısında eleştirmesi gösterilmişti. Bu yazıda kullanılan ifadelerin TBMM'nin milletvekillerini doğrudan hedef aldığı belirtilmişti.



TBMM'NİN ÜÇ HARFİNİ KÜÇÜK YAZMASI DAVA KONUSU OLDU!



Sözcü'den Ümit Türk imzasıyla yayınlanan habere göre TBMM kısaltmasının üç harfini küçük yazan Yılmaz Özdil'in Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinde yer alan “Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni alenen aşağılamak” suçunu işlediği gerekçesiyle yargılanması istendi.



SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ!



Savcılık suçlamanın soruşturma iznine tabi olması nedeniyle Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nden soruşturma izni almak için başvuru yaptı. Bu başvuru sonucunda gereken izin verilince yılmaz Özdil'in ifadesi alındı. Yılmaz Özdil savcılık ifadesinde suçlamaları kabul etmedi.



2 YILA KADAR HAPİS İLE SEÇME VE SEÇİLME HAKKINDAN MAHRUM BIRAKILMASI TALEP EDİLDİ!



Savcılık tarafından dosyaya ilişkin bir iddianame hazırlanarak mahkemeye sunuldu. İddianemeye göre köşe yazısındaki ifadelerin düşünce açıklama hürriyeti ve sert eleştiri kapsamında bulunmadığı tespiti yapıldı. Bundan olayu TBMM'nin alenen aşağılandığı gerekçesiyle dava açılıp Yılmaz Özdil'in yargılanması istendi. Yılmaz Özdil hakkında 2 yıla kadar hapis cezası ile seçme ve seçilme hakkından mahrum bırakılması cezaları talep edildi.



Emlak365.com

Gündem Haberleri