Yılmaz Özdil'in Bodrum'da Ki Villası İçin Yıkım Kararı Çıktı!

Sözcü Gazetesi yazarlarından Yılmaz Özdil'e ait olan Bodrum'da ki villa kaçak yapı olduğu iddiaları ile gündeme gelmişti.

Sözcü Gazetesi yazarlarından Yılmaz Özdil'e ait olan Bodrum'da ki villa kaçak yapı olduğu iddiaları ile gündeme gelmişti. Yılmaz Özdil'in imar barışı başvurusu yaparak yapı kayıt belgesi aldığı tespit edilirken bu belgeyi aldıktan sonra villaya kaçak bölümler eklemekle itham edilmişti. Yılmaz Özdil'in villasına ilişkin yıkım kararı çıktı. İşte o tarih!

Yapı kayıt belgesi aldığı tespit edilen Yılmaz Özdil'in villasına bu belgeyi aldıktan sonra eklemeler yaptığı tespit edildi.



KAÇAK VİLLA HAKKINDA YIKIM KARARI ÇIKTI!



Konu hakkında haber yapan Sabah Gazetesi yazarı Seda Tabak, Yılmaz Özdil'in Bodrum'da yer alan ve kaçaklık olduğu tespit edilen villa hakkında yıkım kararı çıktığını duyurdu.



Yılmaz Özdil'in eşi adına kayıtlı olan villa hakkında imar barışı başvurusu yapıldığı ve yapı kayıt belgesi alındığı açıklandı. Ancak yapı kayıt belgesine aykırılık olduğu, 1 Ocak 2018 tarihi itibari ile yapılan tüm eklentilerin imar barışı kapsamı dışında kaldığı, bu nedenle de yıkım kararı verildiği açıklandı.



Söz konusu villanın kaçak olduğu tespit edilen bölümleri 13 Mayıs 2020 tarihi itibari ile yıkılacak.



YAPI KAYIT BELGESİ ALANLAR DİKKAT! SİZİNDE EVİNİZ YIKILABİLİR



Konu hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar barışı başvuruları alınmaya başlandığı dönemde imar barışı başvurularının kesinlikle 31 Aralık 2017 tarihine kadar olan yapıları kapsayacağı, bunların dışında kalan yapılar için yapı kayıt belgesi alınsa bile başvuruların iptal edileceği belirtilmişti.



Bakanlığın uydu görüntüleri üzerinden karşılaştırma yaptığı ve daha sonra yapılan kaçak yapıların tespit edilerek yıkılacağı belirtiliyor.



Emlak365.com


Gündem Haberleri