Yılmaz Özdil'in Kaçak Villası Siteyi de Birbirine Kattı! Sitede İncelemeler Sürüyor

Ünlü yazar Yılmaz Özdil'in Bodrum'da bulunan villasının aslında oturum izninin olmadığı ve ofis ruhsatının bulunduğu ancak buna rağmen iki kaçak katla villa haline getirildiği belirlendi.

Ünlü yazar Yılmaz Özdil'in Bodrum'da bulunan villasının aslında oturum izninin olmadığı ve ofis ruhsatının bulunduğu ancak buna rağmen iki kaçak katla villa haline getirildiği belirlendi. Şimdilerde belediye aynı sitede komşularının evlerini de incelemeye aldı.

Ünlü gazeteci Yılmaz Özdil son dönemlerde Muğla’da bulunan ve kaçak şekilde yapıldığı iddia edilen evi ile gündeme gelmeye başladı. Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan konutunun aslında bir işyeri olarak tapusunun alındığı ancak zaman içerisinde kaçak yapılaşma ile birlikte bir konut haline getirildiği belirlendi.



Eşi Hülya Özdil adına alınan villada yapılan incelemelerde pek çok bölgenin kaçak olarak mevzuata aykırı bir biçimde yapıldığı belirlendi. Bunun ardından yapılan detaylı incelemelerin ardından belediye ekipleri tarafından evin mühürlenmesine karar verildi. Bugün öğle saatlerinde ise yeni bir hareketlilik daha yaşandı. Belediye ekipleri aynı siteye gelerek diğer evlerde de bazı incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerin ardından Yılmaz Özdil’in komşularının da evlerinin mühürlendiği ve aykırı yapılaşmanın olduğu belirtildi. Bu durumda sitedeki hareketlilik devam ediyor.



Yarın Evin Yıkımı Gerçekleştirilecek!



1bodrum Belediyesi tarafından yıkım kararının onaylandığı belirlendi. Yarın siteye gelecek olan yıkım ekibi tarafından yıkım işlemlerinin tamamlanması bekleniyor. Konu hakkında ünlü yazardan herhangi bir açıklama gelmedi. Belediye tarafından yapılan incelemelerde belediye tarafından ruhsatın ofis olarak oluşturulduğu, Yılmaz Özdil’in de önce burayı ofis olarak kullandığı ancak zaman içerisinde yapılan birtakım değişiklikler ve eklemeler sonrasında villa haline getirildiği belirlendi. Ruhsat izninin dışında iki kat kaçak kat çıkıldı. Bu durum sonrasında 2018 yılında İmar Barışı için başvuruda bulunduğu ancak sonrasında kaçak kat çıkmaya devam ettiği belirlendi. Yıkım işlemlerinin kaçak olan bölümler için gerçekleşeceği belirtildi.



emlak365.com


Gündem Haberleri