YKS günü 18-19 Haziran otobüs, metro, Marmaray, metrobüs ücretsiz mi Ankara, İstanbul?

YKS'ye saatler kala toplu taşıma kararı açıklandı. 18-19 Haziran toplu taşıma ücretsiz mi merak edilirken belediyelerden açıklama geldi.

Yüzbinlerce öğrenci yarın yapılacak YKS sınavında istedikleri üniversiteyi kazanabilmek için ter dökecekler. YKS için kritik saatler yaklaşırken, öğrencilerin sınav günü ulaşımlarını rahatça sağlayıp sınava geç kalmamaları için toplu taşıma kararı açıklandı.

18-19 Haziran tarihlerinde yapılacak YKS öncesinde öğrenciler otobüs, metro, tramvay, Marmaray ücretsiz mi araştırıyor.

YKS 18-19 Haziran toplu taşıma ücretsiz mi?

Üniversiteli olma hayaliyle 2 gün boyunca sınava girecek olan öğrenciler, heyecanlarını dorukta yaşarken aynı zamanda sınava geç kalmamak için de özel bir çaba sarf ediyor. Geçtiğimiz yıllarda sınava 1 dakika dahi geç kalındığında sınav salonlarına alım yapılmadığı biliniyor.

Bu sebeple belediyeler tarafından öğrencilerin ulaşımını kolaylıkla sağlayabilmeleri ve sınava yetişebilmeleri için toplu taşıma kararı açıklandı.

Bu kapsamda YKS günü toplu ulaşımın ücretsiz olacağı belirtildi. İstanbul'da YKS'ye girecek öğrencilere ve gözetmenlere sınav günü otobüs, metro ve belediyelere bağlı diğer ulaşım araçları ücretsiz olacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından da YKS için toplu ulaşım kararı açıklandı. Hafta sonu öğrenciler, veliler ve sınav görevlileri için EGO otobüsler, Ankaray, metro ve teleferik hizmetlerinin ücretsiz olarak sunulacağı bildirildi.

YKS 2022 otobüs, metro, metrobüs ücretsiz mi?

Alınan yeni karar ile birlikte 18 ve 19 Haziran 2022 tarihlerinde İstanbul ve Ankara'da öğrenciler, veliler ve sınav görevlileri ücretsiz seyahat edebilecek. Diğer belediyelerden ise toplu taşıma konusuna ilişkin henüz bir karar açıklanmadı.

Gündem Haberleri