YKS TYT soruları zor muydu, kolay mıydı? Öğrencilerden YKS 2022 değerlendirmesi

YKS TYT sınavından çıkan öğrenciler sınav soruları zor muydu, kolay mıydı araştırıyor. Sosyal medyada birçok öğrenci TYT sınavını değerlendirdi. İşte yorumlar.

Yaklaşık 3 milyon öğrenci üniversiteli olabilmek için bugün Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan TYT'ye girdi. Adaylar, 165 dakika süren sınavda doğru cevapları verebilmek için ter dökerken, sınav sonrasında sosyal medyada sınavla ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Sınava katılan öğrenciler, Türkçe ve Matematik derslerine dair düşüncelerini sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. Sınav sonrasında en çok merak edilen soru ise YKS 2022 kolay mıydı, zor muydu? sorusu oldu.

YKS 2022 kolay mıydı, zor muydu?

YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15'te başladı. 165 dakika süren sınav kapsamında adaylara soruları yanıtlamaları için önceki yıllara göre 30 dakika ek süre tanındı.

TYT adayları Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde 20, temel matematik testinde 40, fen bilimleri testinde 20 soru olmak üzere toplam 120 soru yanıtladı.

TYT sınavından çıkan birçok öğrenci sınavın oldukça kolay olduğunu dile getiriyor. Matematik ve Türkçe sorularını kolay bulan öğrenciler, Türkçe paragraflarının da önceki yıllara göre kısa olduğunu belirtti.

Sosyal medyada sınavla ilgili yapılan yorumlarda birçok aday, sınavın zor olmasını beklerken önceki yıllara nazaran daha kolay ve anlaşılır olduğunu ifade etti. Bazı öğrenciler ise matematik ve fen sorularında zorlandıklarını söyledi.

YKS 2022'de baraj puanının kaldırılması ve sınavın kolay olması üzerine bazı adaylar ise istedikleri üniversiteye girmenin zorlaşacağını belirtiyor. Genel itibariyle YKS matematik ve fen sorularının kolay, Türkçe paragraflarının ise kısa olduğu belirtiliyor.

Gündem Haberleri