Yoğun Kar Yağışı Artarak Geliyor! 6 İl Valiliğinden Tatil İlanı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günler öncesinde ilan edilen kar yağışı İstanbul'da başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günler öncesinde ilan edilen kar yağışı İstanbul'da başladı. Çok sayıda şehirde etkili olması beklenen kar yağışına ilişkin hafta sonunda yeni duyurular geldi. Bazı il valilikleri salgın tedbirlerin esnetilmesi kapsamında başlatılacak yüzyüze eğitim öncesi tatil duyuruları yayımladılar.

KAR YAĞIŞI BAŞLADI 3 GÜN SÜRECEK

Meteoroloji tarafından beklenen kar yağışları İstanbul'da gece yarısından itibaren başladı. Bazı semtlerde oldukça etkili olmaya başlayan kar yağışları bazı bölgelerde 15 cm boyutuna ulaştı. Gün boyu kuvvetli rüzgar ve etkili yağışın beklenti İstanbul dışında da diğer şehirlerde önlemler alınmaya başlandı. Hafta başından itibaren kar yağışının daha geniş bir alana yayılması beklenirken bazı illerde yağış öncesi önlemler açıklandı.

İl valiliklerinin hafta başı öncesinde yapmış oldukları duyurularla 6 şehirlde okullara kar tatili arası verildi. Yüzyüze eğitimin başlaması beklenen 15 Şubat tarihinden geçerli olacak kar tatili için duyuru yayımlayan şehirler arasında Balıkesir, Tekirdağ, Çanakkale, Zonguldak, Edirne ve Sakarya bulunuyor.

6 ŞEHİRDE OKULLARA KAR TATİLİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 15 Şubat Pazartesi günü bazı okullarda başlayacak olan yüz yüze eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Zonguldak, Edirne, Sakarya ve Balıkesir Valilikleri de basın bildirilerinde eğitme 1 günlük ara verildiğini duyurdu. Tekirdağ'da ise okullar iki gün süreyle tatil edildi.

KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından duyurulan beklentilere göre kar yağışı İstanbul'da 3 gün süreyle etkili olacak. 3 gün boyunca yağış olmasını beklediğini duyuran ve vatandaşlara uyarıda bulunan Meteoroloji, kar kalınlığının 30 cm seviyesine çıkabileceğini aktardı.

Emlak365.com

Gündem Haberleri