YÖK Atlas 2022 Tercih Robotu Nedir, Nasıl Kullanılır?

2022 YKS sonuçlarının sabah saatlerinde ÖSYM tarafından açıklanmasının ardından YÖK Atlas 2022 tercih robotu gündeme geldi. Tercih yapacak adaylar atlas tercih robotunun nasıl kullanılacağını merak ediyor. YÖK Atlas 2022 tercih robotu ekranı.

ÖSYM 18 Temmuz 2022 Pazartesi günü 2022 YKS sınavına ilişkin milyonlarca adayın merakla beklediği sınav sonuçlarını açıkladı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından YÖK Atlas tercih robotu da gündeme geldi. YKS sonuçlarına göre tercih yapacak adaylara yardımcı olmak için kurulan YÖK Atlas tercih robotu ile don 4 yılın taban puanları, puan türü değişen programlar, şehre, üniversiteye, bursa göre sıralama yapılabiliyor.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

2022 YKS sonuçlarına göre tercih yapacak adaylar YÖK Atlas tercih robotundan yararlanabilecek. Adayların daha doğru ve bilinçli tercih yapabilmesi amacıyla hazırlanan tercih robotu, son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıralamaları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre bilgileri içeriyor.

YÖK Atlas tercih robotu ile son 4 yılın 4 yıllık ve 2 yıllık eğitim veren üniversitelerin taban puanları ve başarı sıralamalarına kolaylıkla erişim sağlanabilecek. Uygulamayı kullanabilmek için YÖK resmi sitesi üzerinden https://yokatlas.yok.gov.tr/tercih-sihirbazi-t3.php adresine giriş yapmak gerekiyor. Buradan 4 yıllık ve 2 yıllık üniversiteler için belirlenen sayfalara girerek sayısal, sözel, eşit sağırlık kısımlarından seçim yaparak geçmiş yılların puan sıralamaları görüntülenebiliyor.

Sınav sonuçlarının açıklanması ile adaylar, hem sınav sonuçlarını hem de sıralamalarını öğrendi. 2022 YKS taban puanları henüz açıklanmadığı için YÖK Atlas tercih robotunda 2021 yılının taban puanları yer alıyor.

Gündem Haberleri