YSK Başkanı Açıkladı! İstanbul'da Son Sonuçlar Da Ekrem İmamoğlu Öne Geçti

YSK Başkanı Sadi Güven 2019 yerel seçimleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve İstanbul seçim sonuçları için Ekrem İmamoğlu'nun önde olduğunu duyurdu!Özellikle de büyük şehirlerde oldukça çekişmeli devam eden 31 Mart Yerel seçim sonuçları için bu seçimlerde farkların son derece düşük olması tartışmaları da beraberinde getirdi.

YSK Başkanı Sadi Güven 2019 yerel seçimleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve İstanbul seçim sonuçları için Ekrem İmamoğlu'nun önde olduğunu duyurdu!

Özellikle de büyük şehirlerde oldukça çekişmeli devam eden 31 Mart Yerel seçim sonuçları için bu seçimlerde farkların son derece düşük olması tartışmaları da beraberinde getirdi.



İstanbul Seçimini Kim Kazandı?



Dün akşam Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım seçimi kazandığını açıklarken aynı saatlerde Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'da seçimi kendilerinin kazandığını duyurdu.



Aradaki oy farkı saatler ilerledikçe kapanırken konu hakkında en yetkili isimlerden biri olan YSK Başkanı Sadi Güven konu hakkında yeni açıklamada bulundu ve Ekrem İmamoğlu'nun öne geçtiğini söyledi.



Güven yapmış olduğu açıklamasında “Ben netleşip netleşmediğini bilmiyorum. Çünkü bir itiraz süreci var. Şu an itibarıyla benim sisteme taranan toplam 31 bin 186 toplam sandığın, 31 bin 102’si sisteme tanımlandı, girdi. 84 sandık itiraz nedeniyle şu anda sisteme taranmamış vaziyette.



Sisteme yükleme devam ediyor. Sonuçlar şu an itibarıyla Ekrem İmamoğlu 4 milyon 159 bin 650 bana gelen rakam. Binali Bey’in 4 milyon 131 bin 761 oyu sisteme tanımlanmış vaziyette. İtiraz süreçleri devam ediyor. 84 sandık şu anda itiraz edildiği için sisteme taranıyor. İlçelere ve illere itiraz süreçleri devam edecek” dedi.



İki Partinin De Sayılmayan Oylara İtiraz Etmesi Bekleniyor!



İstanbul'da aradaki farkın son derece az olması iki partinin de çıkan sonuçların sonuucunda kararlara itiraz etmesi bekleniyor. Yani İstanbul'un yeni belediye başkanının kesin isminin açıklanması biraz daha zaman alacak gibi görünüyor.



Emlak365.com



Gündem Haberleri