YSK Seçime Katılabilecek Partileri Açıkladı! Cem Uzan'dan Genç Parti İçin Açıklama Geldi!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçime girebilecek partiler açıklandı. Ali Babacan'ın DEVA Partisi ile Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi listede yer almazken Cem Uzan'ın sosyal medya paylaşımı dikkat çekti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçime girebilecek partiler açıklandı. Ali Babacan'ın DEVA Partisi ile Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi listede yer almazken Cem Uzan'ın sosyal medya paylaşımı dikkat çekti.

Yüsek Seçim kurulu (YSK) tarafından olası bir seçim durumunda seçime katılabilecek partileri açıkladı. Açıklanan listede DEVA Partisi ile Gelecek Partisi yer almazken Cem Uzan'ın Genç Partisi seçime girecek partiler arasında duyuruldu.



Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçime katılma yeterliliğine sahip olan ve şartları karşılayan siyasi partileri açıkladı. Açıklanan listenin en dikkat çekici tarafı ise AK Parti'den ayrılarak yeni birer parti kuran Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'ın partilerine seçime katılma izni verilmemesi oldu. DEVA Partisi ve Gelecek Partisi 2021 yılı içerisinde bir erken seçim yapılması durumda şu andaki verilere göre seçimlere katılamayacaklar.



HANGİ PARTİLER SEÇİMLERE KATILABİLECEK?



YSK tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'de seçime katılabilecek şu anda 17 siyasi parti bulunuyor. Bu partiler AK Parti, CHP, İYİ Parti, HDP, MHP, Anavatan Partisi, BTP, BBP, Saadet Partisi, DP, DSP, Genç Parti, Hürdava Partisi, MYP, TKP, Vatan Partisi ve Yeniden Refah Partisi olarak açıklandı.



GELECEK PARTİSİ VE DEVA PARTİSİ NEDEN LİSTEDE YOK?



Ahmet Davutoğlu'nun ve Ali Babacan'ın partilerinin listede neden olmadığı merak konusu oldu. Siyasi Partiler Yasası'nın 36. maddesine göre bir siyasi partinin seçimlerekatılabilmesi için illerin en az yarısında seçim gününden en az 6 ay önce teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olmaları gerekiyor. Ancak 20 milletvekili ile TBMM'de grubu olan partilerden bu şart aranmıyor. AK Parti'den ayrılarak kurulan Gelecek Partisi'nin Mayıs ayında, DEVA Partisi'nin ise Haziran ayında bu şartı sağlayabilecekleri bildirildi.



CEM UZAN'DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM!





Öte yandan Genç Parti'nin kurucu başkanı olan Cem Uzan'ın YSK'nın açıklamasının ardından yaptığı sosyal medya paylaşımı dikkat çekti. CEM Uzan soyal medya mesajında, “YSK resmen açıkladı. Genç Parti seçimlere giriyor.” dedi.



Emlak365.com

Gündem Haberleri