Yüksek Enflasyonun Nedeninin Ne Olduğunu Maliye Bakanı Nebati Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yüksek enflasyon sonuna ilişkin gündem başlıklarını ele aldı. Bakan Nebati küresel olarak yaşanan sorunu yüksek emtia fiyatlarına bağladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Londra'da uluslararası finans şirketlerinin, üst düzey yöneticileri ve yatırımcılarıyla bir araya gelmişti. Gerçekleştirilen görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, Türkiye ekonomisi hakkında konuştu. Bu noktada atılan ve atılmaya devam edecek adımları açıklayan Maliye Bakanı, Türkiye'nin hedeflerinden bahsetti.

HAZİNE VE MALİYE BAKANI NEBATİ'DEN ENFLASYON AÇIKLAMASI

Konuşmasının ilk bölümünde Londra'da gerçekleştirilen görüşmeler hakkında konuşan Bakan Nebati, toplam 40'a yakın üst düzey yönetici ile bir araya geldiklerini söyledi. Bu ziyaretin son iki ayda ikinci ziyaretolduğunu aktaran Bakan Nebati, "Piyasa aktörlerinin bizim kararlığımızı, izleyeceğimiz yol ve adımları bilmesi, Türkiye ekonomisine olan güveni artırdı." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ikinci bölümünde Türkiye'de enflasyon oranlarının düşürülmesi adına atılacak adımlara değinen Bakan Nebati, makroekonomik göstergelerin artmasıyla birlikte Türkiye'ye duyulacak güvenin de yükseleceğini söyledi.

Enflasyon Açıklaması

Yurtiçinde kitleleri ilgilendiren soruna neden olan yüksek enflasyon oranları hakkında da açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Rusya Ukrayna savaşının etkilerine değindi. Savaş dışında küresel piyasalarda oluşan yüksek emtia fiyatlarına değinen Bakan Nebati şu ifadeleri kullandı. "özellikle artan emtia fiyatları, halihazırda tüm dünyada yüksek olan enflasyon üzerindeki baskıyı daha da artırıyor. Enerji fiyatlarındaki artış, tüm dünyada hane halkının satın alma gücünü azaltarak tüketimi olumsuz etkiliyor. Azalan taleple birlikte oluşan belirsizlik ortamı yatırımları azaltıyor." Maliye Bakanı Nebati enflasyon etmeni olan bu faktörlerle birlikte küresel düzeyde enflasyon tahminlerinin yukarı yönlü değiştiğini söyledi. Nebati büyüme rakamlarının da tam tersi düzeyde aşağı yönlü yenilendiğini açıkladı.

Türkiye'nin Ekonomik Durumu

Türkiye'nin bu süreçte içerisinde bulunduğu ekonomik durum hakkında da "Hayata geçirdiğimiz politika adımlarımız sayesinde ekonomimizdeki kırılganlıkları azalttık. Ülkemiz gerek güçlü kamu maliyesi gerek sağlam bankacılık sektörüyle şoklara son derece dirençlidir." yorumu yapıldu.

Gündem Haberleri