Yüksek Gelen Doğalgaz Faturaları Üzerine İGDAŞ Kıyas Fatura Açıklaması Yaptı!

Korana virüs nedeni ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu bir açıklama yayımlamış ve bazı yerleşim bölgelerinde kıyas fatura uygulamasına geçileceğini duyurmuştu.

Korana virüs nedeni ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu bir açıklama yayımlamış ve bazı yerleşim bölgelerinde kıyas fatura uygulamasına geçileceğini duyurmuştu. Evde kal çağrılarına uyan vatandaşların sürekli evde kalması faturaların katlanmasına neden olurken elektrik ve doğalgaz faturası için kıyas fatura tartışması yarattı. Konu hakkında yoğun eleştiri gelen İGDAŞ kıyasen fatura mı kesiyor, sayaçları okuyor mu? Detaylar haberimizde...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yapılan açıklama ile bazı bölgelerde korana virüs nedeni ile kıyasen fatura uygulamasına geçileceğini duyurmuştu.



KIYASEN FATURA NEDİR?



Korana virüs salgını nedeni ile karantinaya alınan yerleşim yerlerinde sağlık riski bulunması nedeni ile kıyasen fatura uygulamasına geçildiği duyurulmuştu.



Yapılan açıklamada bu yerleşim yerlerinde bir önceki senenin aynı dönemi ile iki sene önceki aynı ayın ortalaması alınarak kıyasen fatura kesilecek. Örneğin Nisan 2020 faturası kıyasen fatura olarak kesilecekse abonenin Nisan 2019 ve Nisan 2018 yılına ait olan tüketim faturası temel alınarak ortalama hesabı ile faturası kesilecek.



Sayaçların okunmaya başlanması ile beraber fatura edilen tüketim miktarı sayaçtan okunacak ve bu tutar ile kıyasen kesilen tüketim miktarı karşılaştırılacak. Aradaki fark fazla ise aboneye fark faturası kesilerek fazla para iade edilecek, düşük ise para fatura edilerek tahsil edilecek.



İSTANBUL'DA DOĞALGAZ FATURASI KIYASEN Mİ KESİLİYOR, KIYAS FATURA UYGULAMASI VAR MI?



İGDAŞ gelen yoğun tepkiler üzerine açıklama yaparak kıyasen fatura uygulaması yapmadıklarını belirtti.



Yapılan açıklamada "İGDAŞ olarak siz sayın abonelerimize kıyas fatura göndermiyoruz. Tüm sayaçlar yerinde okunmakta ve gerçek tüketimler üzerinden fatura düzenlenmektedir.



Mart ayının soğukk geçmesi ve evde kal uygulaması nedeniyle, İstanbul'da doğalgaz kullanımı önemli ölçüde artmıştır. Değerli abonelirimizin bilgisine sunarız" ifadelerine yer verildi.





İGDAŞ kıyasen fatura açıklaması yaparak sayaçları okuduğunu açıklasa da yüksek faturalar nedeni ile yoğun tepkiler gelmeye devam ediyor.



Emlak365.com


Gündem Haberleri