Yumurta 38 TL'den 45 TL'ye Çıkarılmış KDV'yle 41 TL'ye Düşmüştü! Erdoğan'dan Marketlere Hiç Görülmedik Uyarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, marketlerin KDV düzenlemesi sonrası indirim beklerken zam yapmalarına ilişkin çok net mesajlar verdi. Erdoğan konuşmasında "Hep beraber göreceğiz. Hiç endişeniz olmasın." dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretini tamamlayan ve yurda dönen Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan, uçakta basın mensuplarının sorularına yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan basın mensuplarının yurtdışı sorularının yanında yurtiçi meseleler özellikle ekonomi başlıklarına yönelik sorduklara sorulara kapsamlı yanıtlar verdi. Bu kapsamda listenin başında KDV İndirimi vardı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN GIDA FİYATLARI AÇIKLAMASI

Bir basın mensubu KDV düzenlemesine ilişkin sorusunda, bazı marketlerde görülen fiyat artışlarını sordu. Konuya ilişkin bir örnek veren gazeteci, marketlerde KDV açıklaması öncesinde 30'lu bir koli yumurtanın 38.90 TL'ye satıldığını KDV indirimi açıklamasıyla 45.90 TL'ye yükseltildiğini hatırlattı. Daha sonra marketlerin bu fiyat üzerinden indirim yaparak yumurtanın fiyatını 41.90 TL'ye düşürdüklerini söyledi. Marketlerin iki gün içinde önce 7 TL zam daha sonra sözde 4 TL KDV indirimi yapmaları ve sonuç olarak 3 TL'lik zammı sordu.

Marketlerin bu adımlarının organize hareket etmesi maddi anlamda bir milli güvenlik sorunu teşkil etmiyor mu? diye soran basın mensubu ayrıca Enflasyonla Mücadele Timi kurulacağını hatırlatarak bu timin başarılı olup olmayacağını sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan basın mensubunun bu soruusuna bir defa hiç endişeli olmayın diyerek başladı. Yaşanan fiyat değişimlerinin Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'nın yakın markajında olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, KDV düzenlemesi sonrasında rakamların bir miktar düştüğünün görüldüğünü söyledi. Fiyatlar öyle yada böyle inecek diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanına "Süratle bunların üzerine gitmeniz gerekiyor" dediğini söyledi. KDV oranlarının yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesiyle birlikte marketlerden de yüzde 7'lik bir indirim istendiğini ve toplam indirimin yüzde 14 bandında olması beklentiğini söyledi. Bu yönde onlardan açıklamalar geldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan bu devam etmezse biz bunların üzerine çok farklı şekilde gideceğiz dedi.

Erdoğan gıda fiyatlarına ilişkin soruya verdiği yanıtın devamında ayrıca "Bir defa vatandaşımızı bunlara ezdirmeyeceğiz. Bunların üzerine üzerine gideceğiz. Böylece meyveydi, sebzeydi, hububattı, yumurtaydı, süt ve süt mamulleriydi aklınıza ne gelirse, tüm temel gıda ürünlerinde gerekli olanı yapacağız. Şurada 1-2 ay içerisinde bu rafların nasıl düzeldiğini hep beraber göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Gündem Haberleri