Yurt Dışında Çalışmak İsteyenler İçin Büyük Şans! Almanya 4 Bin Euro Maaşla İşçi Alımı Yapacak!

Yurt dışında mesleki kariyer hedefleyenler için yeni fırsatlar gün yüzüne çıktı! Almanya’da ve diğer pek çok Avrupa ülkesinde işçi alımları devam ediyor! İşte detaylar…

Yurt dışında çalışmak ve yaşamak son dönemde pek çok kişimi hayali olarak ilk sırada yer alıyor. Buna paralel olarak tüm dünyada ve özellikle Avrupa işgücü ihtiyacının yaşlanan nüfus nedeniyle her geçen gün artması bu alanda birçok kişiye yeni fırsatlar doğruyor. Yaklaşık 4 bin euro maaş ile Almanya’da çalışmak üzere farklı birçok pozisyon için işçi alımı yapılacağı aktarılıyor. Milyonlarca kişinin alınacağına dair ortaya çıkan iddialar sonrasında Almanya’da kariyer hedefleyen vatandaşlar şartları araştırmaya başladı.

2022 Almanya İşçi Alımı Hangi Mesleklerde Yapılacak?

Almanya’nın 2022 yılında birçok farklı meslek grubunda işçi alımı yapacağı aktarılıyor. Özellikle hasta ve yaşlı bakımı ile diğer benzer sağlık hizmetleri için yoğun bir alım gerçekleştirilmesi bekleniyor. Söz konusu birçok meslek için aranan nitelikleri taşıyan ve Almanya’da çalışmaya uygun kişiler arasından alım yapılması hedefleniyor. Türkiye’ye göre oldukça iyi koşullarda çalışma fırsatı elde etmek isteyenler ise farklı mesleklerde iş imkanı elde edebilecek. Almanya 2022 işçi alımı arasında yer alan başlıca meslekler ise şöyle:

  • Yuva Eğitmeni
  • Hemşire – Yaşlı ve Hasta Bakıcı
  • Tır Şoförü
  • Su Tesisatçısı
  • Garsonluk vb.

Avrupa’da İşçi Açığı Artıyor!

Avrupa’da genç nüfusun azalması ile birçok farklı sektörde işgücü talebi de artmaya devam ediyor. Avrupa’da çalışmak ve yaşamak isteyenler için yeni fırsatların da ortaya çıkması, başta Türkiye olmak üzere birçok ülke vatandaşına maalesef umut olmaya devam ediyor. Kanada’nın ardından Almanya ve Finlandiya’nın da işçi alacağını duyurmasının ardından toplamda 3 ülkenin 1 milyondan fazla işçi alımı gerçekleştirmesi bekleniyor.

Almanya 300 Bine Yakın Hemşire Alımı Yapacak!

Almanya başta olmak üzere diğer Avrupa ülkelerinde ve Kanada’da özellikle sağlık sektöründe çok sayıda kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor. Öte yandan tır şoförlüğü de bir türlü kapatılmayan açıklar arasında yer alıyor. Toplamda 300 bine yakın hemşire ve yaşlı – hasta bakıcı ile 230 bin yuva eğitmeni alımı yapılması bekleniyor.

Gündem Haberleri