Yurtta Şort ve Kısa Pantolon Yasağına Soruşturma Başlatıldı

Trabzon'da bir yurtta yemekhanenin girişine asılan şortlu ve kısa pantolonlu girmek yasaktır yazısına ilişkin Gençlik ve Spor Bakanlığı soruşturma başlattı.

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda, kantinin kapısına asılan yazı soruşturmaya sebep oldu. Hem erkek hem de kız öğrencilerin kullandığı yemekhane girişine bir yazı asıldı ve 'Kantin ve yemekhaneye şortlu ve kısa pantolonlu girmek kesinlikle yasaktır' yazıldı.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI, SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Öğrenciler, yemekhanenin kapısındaki yazının fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaştı. Sosyal medya kullanıcıları alınan yasak kararına tepki gösterdi. Tepkiler üzerine yemekhane kapısından yazı kaldırıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt görevlileri hakkında idari soruşturma başlattı. Bu kararın kampüs içeriisnde bulunan diğer bloklarda geçerli olmadığı bilgisi edinildi.

İLK AÇIKLAMA REKTÖRDEN GELDİ
Sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı da bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Çuvalcı: Bu uygulamanın KTÜ ile alakası yok" ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER TEPKİLERİNİ DİLE GETİRDİ
KYK yurdunda kalan erkek öğrencilerden F.K, bazı erkek öğrencilerin iç çamaşırı gibi şortlar ile yemekhaneye indiğini, orada kadın personeller olduğunu ve öğrencilerin bu duruma saygı göstermesi gerektiğini söyledi fakat yönetim tarafından asılan yazının da doğru olmadığını, bunun yerine sözlü bir uyarı yapılmasının daha doğru olduğunu söyledi.

Bir başka öğrenci de yurt kantinine asılan haberi doğru bulmadığını, şortla kantine inilmesinin sorun olacağını düşünmediğini, bakmak istemeyenin bakmayacağını dile getirdi. Yurtta kalan kız öğrencilerden Z.G de yurtta kalan tüm öğrencilerin reşit olduğunu, herkesin kendi kararını kendisinin verebileceğini, insanların uzun ya da kısa istediklerini giyebileceğini söyledi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri