Yüzyüze Eğitim Ne Kadar Sürecek, Yaz Tatili Ne Zaman? Ziya Selçuk Açıkladı

Yüzyüze eğitim, okulların koronavirüs salgınına dair mücadelesi, tedbir önemleri, yaz tatili ve merak edilen çok sayıda konu başlığına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan açıklama geldi.

Yüzyüze eğitim, okulların koronavirüs salgınına dair mücadelesi, tedbir önemleri, yaz tatili ve merak edilen çok sayıda konu başlığına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan açıklama geldi. Gündeme ilişkin merak edilen konu başlıklarına dair açıklamalarda bulunan Ziya Selçuk hem öğrencileri hemde velileri aydınlattı.

ZİYA SELÇUK'TAN YÜZYÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuşmasının başından bundan sonraki dönemde yüzyüze eğitimin nasıl devam edeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Vakaların artması durumunda ne olacağını hangi önlemlerin alınacağını ifade eden Bakan Selçuk, duruma göre kısmı açılma yada kısmi kapanma olabileceğini söyledi. Burada il valilikleri tarafından alınacak yerinde kararlara ilişkin de açıklamalarda bulunan Bakan Ziya Selçuk valiliklerin eğitimi bir haftaya, iki haftaya yayalım, okullar kısmı kalsın gibi kararlar alabileceğini ifade etti.

Diğer Ülkelerin Durumlarına İlişkin Bilgi Verdi

Diğer ülkelerde eğitim sürecinin nasıl işlediğine ilişkin bilgi veren Bakan Ziya Selçuk okulların Fransa, İspanya, İsviçre'de tamamen açık olduğunu söyledi. ABD'de okulların kısmi açık olduğunu ifade eden Ziya Selçuk Türkiye'de okulların kısmı açık olduğunu hatırlattı.

LİSELERİN YÜZYÜZE SINAVLARI

Milli Eğitim Bakanı Selçuk konuşması sırasında lise öğrencilerinin neden yüzyüze sınav olduklarına dair açıklamalarda bulundu. Gençler bir tepkide bulunduklarında onları anlamanın gerektiğine vurgu yapan Selçuk sınavlara dair "Biz bağımsız araştırma grubuna yaptırdığımız çalışmada öğrencilerin %77'lerin bu sınavla ilgili bir iptal istemi yok. Ailelerin de öğretmenlerin de muhakkak sınava girmeliler görüşü var. Bizim lise öğrencilerimizin %40'ndan fazlası bu sınava 1. dönem girdi. Bizim bir denge tutturmamız gerekiyor. Ben yüz yüze olsaydı daha yüksek alırdım. Benim notum düşük oldu, haksızlık oldu gibi yaşadığımız problemler var." açıklamasında bulundu.

2 TEMMUZ'DA SONA ERECEK

Eğitime dair en merak edilen konulardan bir tanesi de yaz tatili konusuydu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu konuda yaptığı açıklamasında okullardaki eğitimin ara tatil olmadan 2 Temmuz'a kadar devam edeceğini söyledi.

Gündem Haberleri