Zam Haberi Resmen Duyuruldu! Ankara'da Otobüs, Metro, Dolmuş Tam Bilet, Öğrenci Ne Kadar Oldu?

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, Ankara'da toplu ulaşıma zam geldiği açıklandı. Otobüs, metro, dolmuşlarda tam bilet ve öğrenci bileti fiyatları belli oldu

Bir süredir akaryakıt maliyetleriyle mücadele eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada yılın ikinci zam kararını aldı. Daha önce maliyetler nedeniyle 3,25 TL olan tam bilet ücreti 4,50 TL'ye çıkarılmıştı. Ancak son bir ayda akaryakıta peş peşe gelen zamlar nedeniyle toplu ulaşıma yeniden zam geldi.

11 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DUYURMUŞTU

Dün öğle saatlerinde 11 büyükşehir belediye başkanı toplu bir duyuru yayımlayarak, toplu ulaşıma zammın kaçınılmaz olduğunu ve ciddi bir zam yapılacağını belirtmişti. İstanbul, Ankara ve İzmir illerinin başı çektiği duyuru sonrasında belediyeler tek tek yeni fiyat tarifesini açıkladı.

ANKARA'DA OTOBÜS, METRO, DOLMUŞ NE KADAR OLDU? TAM BİLET, ÖĞRENCİ, ABONMAN NE KADAR?

EGO Genel Müdürlüğü tarafından akşam saatlerinde yeni fiyat tarifesine ilişkin duyuru yayımlandı. Duyuruda şu ifadelere yer verildi:

'' UKOME'nin aldığı karar doğrultusunda, 15 Mart 2022 Salı gününden itibaren geçerli olacak şekilde tam bilet tutarı 6,5 TL, indirimli bilet tutarı 3,5 TL ve öğrenci abonman ücreti ise aylık 90 TL'ye 225 biniş olarak uygulanacaktır. ''

Buna göre Ankara'da toplu ulaşımın yeni tarifesi şöyle oldu:

Tam bilet: 6,5 TL

Öğrenci: 3,5 TL

Öğrenci abonman: 90 TL (225 biniş)

Ocak ayının başından bu yana maliyetlerin ortalama yüzde 70 oranında arttığı, sırf akaryakıt fiyatlarında yüzde 79'luk bir artış olduğu ifade edildi. Bunun yanında Özel Halk Otobüsleri esnafının fiyatların en az 8 TL olmasını talep ettiğini, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ise ulaşım maliyetini 10,5 TL olarak belirttiği ve aradaki farkı belediye karşılayacağı için artış oranının kısıtlı tutulduğu duyuruldu.

Gündem Haberleri